ΑΠΟΨΗ

Τελικά οι υπεύθυνοι της ρύπανσης δεν είναι μόνο ιδιώτες αλλά και ο Δήμος Κατερίνης

Σε φαρσοκωμωδία εξελίχθηκε τελικά  η ξενάγηση που είχε οργανωθεί από τον κ. Κουκοδήμο και τον κ. Νταντάμη στις 5/6/2020 (δες ΕΔΩ) με αφετηρία τις εγκαταστάσεις του βιολογικού σταθμού Δήμου Κατερίνης και τέρμα στην περιφερειακή τάφρο. Σκοπός των εμπνευστών της ήταν – μεταξύ άλλων – να τονίσουν την αντίθεση μεταξύ της «άρτιας και υποδειγματικής λειτουργίας» (σύμφωνα με δηλώσεις τους) του βιολογικού σταθμού Κατερίνης με τη ρύπανση της περιφερειακής τάφρου από ασυνείδητους ιδιώτες οι οποίοι “έχουν ονοματεπώνυμο”.

Δυστυχώς για αυτούς η πραγματικότητα, για μία ακόμα φορά, τους διέψευσε πανηγυρικά.

Από την  υπ’ αριθμ. 140226/1883/14-7-2021 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας, και μετά από αυτοψίες και ελέγχους που προκλήθηκαν από την αρθρογραφία μας (ενδεικτικά δες ΕΔΩ και ΕΔΩ) και δημόσιες καταγγελίες, προκύπτει ότι  η «άρτια και υποδειγματική λειτουργία» του βιολογικού σταθμού της ΔΕΥΑΚ περιλαμβάνει σοβαρότατες περιβαλλοντικές παραβάσεις που αφορούν τη ρίψη ανεπεξέργαστων λυμάτων στον αποδέκτη ποταμό Αίσωνα, πλημμελή διαχείριση της λυματολάσπης η οποία έχει ρυπάνει το έδαφος σε παρακείμενη έκταση, εκτροπή ανεπεξέργαστων λυμάτων σε άγνωστο στις ελεγκτικές Υπηρεσίες παρακαμπτήριο αγωγό (bypass) σε απόσταση 100 μέτρα πριν από κεντρικό αγωγό και άλλα πολλά.

 Παραβάσεις που επέσυραν σε βάρος της ΔΕΥΑΚ – και κατ’ επέκταση στους δημότες της πόλης – συνολικό πρόστιμο περίπου 150.000 ευρώ!!!

Τελικά, αποδεικνύεται ότι οι υπεύθυνοι της ρύπανσης, “με ονοματεπώνυμο”, δεν είναι μόνο ιδιώτες αλλά και ο Δήμος Κατερίνης.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα