ΑΠΟΨΗ

Μύκονος | Το λοκντάουν της δυσφήμισης…

Η λύση που επιλέχθηκε για τη Μύκονο είναι και επιστημονικά ατεκμηρίωτη και απογοητεύει τους υπεύθυνους πολίτες

Μύκονος | Το λοκντάουν της δυσφήμισης…

“Πρωτοσέλιδο” γίνεται η χώρα μας σε πολλά διεθνή ΜΜΕ για το λοκντάουν που επιβλήθηκε σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, το νησί της Μυκόνου.

Σύμφωνα με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά, πέρα από τα ισχύοντα μέτρα, επιβάλλεται κλείσιμο των μαγαζιών μεταξύ 01:30 – 06:30 και απαγόρευση της μουσικής.

Τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ μέχρι και τις 26 Ιούλιου έφεραν αντιδράσεις από επαγγελματίες στην εστίαση και στον τουρισμό του νησιού, οι πρώτες ακυρώσεις γίνονται και η αναζήτηση νέων προορισμών για τους τουρίστες αποτελεί γεγονός.

Όλα αυτά έρχονται μετά από δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού πως «νέο λοκντάουν» για τους εμβολιασμένους δεν πρόκειται να υπάρξει.

Όπως γίνεται κατανοητό, η διγλωσσία αυτή αποδεικνύεται πλήρως καταστροφική.

Τα μέτρα που πάρθηκαν αποτελούν μέτρα-δυσφήμιση και προδίδουν την έλλειψη ουσιαστικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας γενικότερα. Εν κατακλείδι υπονομεύουν την τουριστική εικόνα της χώρας και του ίδιου του εμβολιαστικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα μέτρα αυτά θα έχουν μηδαμινό αντίκτυπο για τους παρακάτω λόγους:

  1. Η Μύκονος δεν είναι κλειστός πληθυσμός. Εισέρχεται και φεύγει κόσμος. Άρα αν υποθετικά τα κρούσματα έπεφταν κατά 10, σημαίνει πως 10 νέα μπορούν να εισέλθουν.
  2. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο νησί βρίσκονται 20.000 επισκέπτες που αλληλοεπιδρούν για τουλάχιστον 19 ώρες την ημέρα. Οι 5 ώρες του κλεισίματος θα σπρώξουν τον κόσμο σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο και μέτρα προστασίας. Τουλάχιστον η καθολική χρήση μάσκας σε ανοικτά μαγαζιά θα βοήθαγε.

Πάνω από όλα όμως υπάρχει αδικία απέναντι σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί και είχαν διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί.

Η λύση που επιλέχθηκε για τη Μύκονο – και είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστεί και σε άλλους προορισμούς τις επόμενες ημέρες – είναι και επιστημονικά ατεκμηρίωτη και απογοητεύει τους υπεύθυνους πολίτες.

Αβεβαιότητα, συνεχής φόβος και δυσπιστία κυριαρχούν πλέον σε όλη την Ελλάδα.

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας