ΑΠΟΨΗ

Με τη σωστή ενημέρωση ο φόβος και οι επιφυλάξεις κάμπτονται, ενώ ο αρνητισμός και ο σκοταδισμός «φουντώνουν»

Με τη σωστή ενημέρωση ο φόβος και οι επιφυλάξεις κάμπτονται, ενώ ο αρνητισμός και ο σκοταδισμός «φουντώνουν»

Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες αρνητές & αντιεμβολιαστές σε όλη την Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, διαδήλωσαν με πλήρη αδιαφορία για τους συνανθρώπους τους και ταυτόχρονα έθεσαν σε κίνδυνο και τη δική τους υγεία.

Είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού δε θέλει να προφυλαχτεί. Βασικός λόγος το γεγονός ότι δεν υπάρχει συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης.

Έστω ότι αύριο το πρωί οι κυβερνητικές παλινωδίες σταματούν  και η επικοινωνία για τον εμβολιασμό γίνεται άριστη…
Και πάλι το συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού θα αρνηθεί να αποδεχτεί την πληροφορία και την επιστημονική τεκμηρίωση.

Όσο κι αν αυτή η κατάσταση με εξοργίζει, από καρδιάς εύχομαι να μην κινδυνεύσει κανένας από τους αρνητές και τους αντιεμβολιαστές, να σταθούν τυχεροί και να γλιτώσουν από όλα τα «κύματα» της πανδημίας που έρχονται.

Πρέπει όμως οι υπόλοιποι να προχωρήσουμε, με πρώτο βήμα το να πειστούν όλοι αυτοί που φοβούνται ή είναι επιφυλακτικοί στο να κάνουν το εμβόλιο.
Αυτοί οι άνθρωποι προφανώς και διαχωρίζονται από τους αρνητές – αντιεμβολιαστές, διότι είναι άλλο πράγμα ο φόβος και άλλο ο αρνητισμός. Με τη σωστή ενημέρωση ο φόβος και οι επιφυλάξεις κάμπτονται, ενώ ο αρνητισμός και ο σκοταδισμός «φουντώνουν»
Και το μεγάλο λάθος του κράτους θα ήταν να τους βάλει στο ίδιο «σακί» με τους αρνητές – αντιεμβολιαστές.

Η πραγματικότητα που ζούμε από σήμερα, με την πρεμιέρα των μέτρων στην εστίαση, είναι διαφορετική.
Η πολιτεία οφείλει με συνεχείς και ακέραιους ελέγχους να διασφαλίσει πως τίποτα δεν θα διαταράξει την ομαλότητα των πολιτών που τηρούν τα μέτρα και συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα.

Είναι καιρός να προχωρήσουμε μπροστά και να αφήσουμε στην άκρη αντικοινωνικές συμπεριφορές μειοψηφιών που επί της ουσίας εχθρεύονται το συνάνθρωπο.

Άλλωστε τον κόσμο μπροστά τον πήγαν οι πλειοψηφίες και η ελεύθερη σκέψη, όχι οι μειοψηφίες, ο σκοταδισμός και ο αρνητισμός.

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας