ΑΠΟΨΗ

Αναστασιάδης | Χρυσό βραβείο στην «πρώην» πλατεία Δημαρχείου!

Με συναισθήματα χαρμολύπης πληροφορήθηκα ότι βραβεύθηκε και πήρε μάλιστα το Χρυσό Βραβείο Αρχιτεκτονικής Τοπίου στα Landscape Awards 2021 η αρχιτεκτονική μελέτη της πρώην πλατείας Δημαρχείου Κατερίνης. 

Οι τρεις συνδημότες μας Γιδαράκου Μαρία, Καλιακός Σοφοκλής και Πιτσιάβας Λάζαρος, έλαβαν το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Αστικό Μικροτοπίο και αισθανόμαστε υπερήφανοι για αυτούς.

Χαρά για τη βράβευση ενός έργου της πόλης μας και παράλληλα λύπη για τα αποτελέσματα των εμμονών και των πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Η πόλη μας έχει την πρωτοτυπία να παίρνει ένα βραβείο για κάτι που σήμερα δεν υπάρχει. Βραβεύθηκε μια πλατεία που σήμερα δεν μπορούμε να δείξουμε. 

Ο διεθνούς κύρους Έλληνας Αρχιτέκτονας κύριος Δοξιάδης και άλλοι κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες που στελέχωσαν την επιτροπή, προφανώς δεν ενημερώθηκαν από τους «ειδικούς» της διοίκησης Κουκοδήμου – Νταντάμη και βράβευσαν μια μελέτη πλατείας που τελικά έπρεπε να αποξηλωθεί. Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι οταν βγάζει υγρασία το σπίτι μας, δεν επισκευάζουμε την βλάβη απλά γκρεμίζουμε το σπίτι…

Στην αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπονται οι εμμονές. Πρέπει να κυριαρχεί η μεγαλοψυχία και να προτάσσουμε το κοινό καλό. Όπως έφεραν κάποιοι στην πόλη μας όρους και κανόνες της κεντρικής πολιτικής σκηνής, είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να επαναφέρουμε τους όρους της συνεργασίας και της υγιούς και γόνιμης αντιπαράθεσης απόψεων με μοναδικό γνώμονα το καλό όλων του Δήμου που λατρεύουμε και ζούμε.

Αναστασιάδης Θωμάς

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας