
Είναι μεγάλο το θράσος που η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης, (ΔΕΥΑΚ) διά των γραφομένων του προέδρου της δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Κατερίνης Γιάννη Συμεωνίδη, αντιμετωπίζει τις καταγγελίες και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο βιολογικό σταθμό Κατερίνης.
Το ύφος και η προσωπικότητα Συμεωνίδη δεν γίνονται γνωστά σήμερα.
Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που ως πρόεδρος και επικεφαλής της ΔΕΥΑΚ, από όπου και αμείβεται με 1.710 ευρώ το μήνα (δες ΕΔΩ) – και ως θεματοφύλακας της σωστής λειτουργίας των εγκαταστάσεων του βιολογικού όπως ισχυρίζεται, εξέδωσε στις 27 Απριλίου 2021 ανακοίνωση (δες ΕΔΩ) που ανέφερε ότι «τα επεξεργασμένα λύματα του βιολογικού καθαρισμού Κατερίνης, καταλήγουν στον Αίσονα, αφού πρώτα έχουν υποστεί επεξεργασία έως και 97%» κάνοντας επίσης λόγο για αποτελεσματική λειτουργία του βιολογικού.
Στις 8 Μαΐου – τουλάχιστον 15 μέρες μετά από τότε που το θέμα έγινε γνωστό από το olympusmera.gr (δες ΕΔΩ) – ο πρώην αντιδήμαρχος της διοίκησης Κουκοδήμου-Νταντάμη βγήκε μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook να μας δηλώσει ότι «φυσικά βρήκα την λύση», ουσιαστικά αποδεχόμενος ότι όντως υπήρχε πρόβλημα με αγωγό που έριχνε ανεπεξέργαστα, ή μερικώς επεξεργασμένα, λύματα στο Αίσονα. Διότι σε ποιο πρόβλημα έδωσε λύση; Σε αυτό που μας διαβεβαίωνε η ΔΕΥΑΚ ότι δεν υπήρχε στις 27 Απριλίου;
Ποια ήταν η λύση όμως; Έκανε κάποιες βελτιώσεις στη λειτουργία του βιολογικού με τα περίπου 80.000 € που έδωσε, ως διοίκηση (δες ΕΔΩ), στην εταιρεία Σ. ΑΪΒΑΖΙΔΗ ΑΕΒΕ ;
Αυτό θα περίμενε κάποιος…
Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι πως έκλεισε τον αγωγό που έριχνε ανεπεξέργαστα, η μερικώς επεξεργασμένα, τα λύματα στον Αίσονα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες και το οπτικοακουστικό υλικό που δημοσίευσε σήμερα , Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 (δες ΕΔΩ), ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Θ. Αναστασιάδης φαίνεται ότι μέχρι και εχθές «πέφτουν», ανεπεξέργαστα ή μερικώς επεξεργασμένα, λύματα στον Αίσονα μέσω της κύριας απόληξης του βιολογικού καθαρισμού.
Τελικά ποια ήταν η λύση που “φυσικά”, όπως ισχυρίζεται, βρήκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ;
Να στείλει τα ανεπεξέργαστα ή μερικώς επεξεργασμένα λύματα 100 μέτρα παρακάτω;
Σχολιάστε το άρθρο