ΑΠΟΨΗ

Παγκόσμια ημέρα του Νοσηλευτή

Παγκόσμια ημέρα του Νοσηλευτή

Γράφει η Μάρια Κωστίκου Πρόεδρος Συλλόγου Νοσηλευτών Πιερίας

Φίλες και φιλοι

Η 12η Μαΐου έχει καθιερωθεί παγκόσμια, ως ημέρα Νοσηλευτη, κατά την οποία η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά μας, αποτίει τιμή και σεβασμό στις άοκνες προσπάθειες που όλο το Νοσηλευτικό Σώμα καταβάλει καθημερινά για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Η Νοσηλευτική αποτελεί λειτουργημα και είναι στενά συνυφασμένη με την ίδια τη ζωή, τη διατήρηση της και τη βελτίωση της ποιότητας της.
Από τα έδρανα των φοιτητικών μας χρόνων ήδη, εκπαιδευομαστε να είμαστε χρήσιμοι έχοντας στόχο μας την προστασία του υψίστου αγαθού του ανθρώπου, της υγείας.
Είμαστε μαθημενοι στα δύσκολα και αγωνιζόμαστε μαζί με τους γιατρούς προς όφελος των ασθενών μας.
Είναι κοινός τόπος πια, ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας που βιώνουμε εδώ και 1,5 περίπου χρόνο, ότι οι Νοσηλευτές κληθηκαμε να <<βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά >>και να βάλουμε πλάτη για να μείνει όρθιο το ΕΣΎ, δίνοντας ΤΙΤΆΝΙΟ αγώνα για να μην καταρρεύσει το σύστημα.
Είναι γεγονός ότι κάποιες φορές λυγισαμε από την κούραση και το μέγεθος της πανδημίας, αλλά δεν σπάσαμε και συνεχίσαμε να δουλεύουμε στο <<κόκκινο >> κάνοντας το ΚΑΘΉΚΟΝ μας, που η συνείδηση μας προστάζει!!!
Είναι αλήθεια ότι στις στιγμές της κορύφωσης της πρωτοφανους αυτής κατάστασης υπήρξαν εντάσεις, γκρίνια, κριτική και φωνές προερχόμενες από πολλές διευθύνσεις, αλλά στο σύνολο του το Νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες, ήταν εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, Πάσχα, καλοκαίρι, Χριστούγεννα, Πάσχα χωρίς αδειες, με ελάχιστα ρεπό, δίνοντας όμως όλες του τις δυνάμεις για να κερδηθεί αυτός ο πόλεμος με τον άγνωστο εχθρό.
Το διάστημα αυτό, το σύνολο της κοινωνίας αντιλήφθηκε το ρόλο ζωτικής σημασίας που έχουμε οι Νοσηλευτές και ανάγνωρισε την προσφορά μας
Τους ευχαριστούμε για τα καλά τους λόγια, για τις πράξεις συμπάθειας τους, το χειροκρότημα τους!!!
Είναι βαθειά η πεποίθηση μας όμως, ότι έφτασε το <<πλήρωμα του χρόνου >>να αναγνωρίσει και η Ελληνική Πολιτεία, πέρα από ευχολόγια, το ρόλο μας και τη συνεισφορά μας στην εύρυθμη λειτουργία του ΕΣΎ, κάνοντας το ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ, εντάσσοντας μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

#αξιζωκιεγωανθυγειινο

Κωστικου Μαρία
Πρόεδρος Συλλόγου Νοσηλευτών Πιερίας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα