ΑΠΟΨΗ

Η… έξυπνη (μη) απάντηση του Φάνη

Μία εβδομάδα μετά απάντησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φάνης Τερζόπουλος στην αιχμηρή δήλωση του Νίκου Τσιαμπέρα σχετικά με τα γνωστά γεγονότα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και το “ανακριβές” δελτιο Τύπου του δήμου Κατερίνης.

Σε αυστηρό τόνο, ο κ. Τερζόπουλος κάνει λόγο για λίβελο, τον χαρακτηρίζει όψιμο αλεξιπτωτιστή της πολιτικής, υπερασπίζεται την πολιτική ιστορία της οικογένειάς του και εξηγεί για ποιο λόγο δεν πρόκειται να τον πάει στα δικαστήρια, αν και, όπως αναφέρει, είναι σίγουρος, ότι εκεί θα δικαιωνόταν. (Διαβάστε εδώ)

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτή ήταν μία αναμενόμενη απάντηση από την πλευρά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Εκτός από αναμενόμενη είναι όμως και έξυπνη. Για την ακρίβεια είναι μία έξυπνη (μη) απάντηση του κ. Τερζόπουλου ο οποίος στρέφεται σε προσωπικό επίπεδο εναντίον του κ. Τσιαμπέρα και απαντά στους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, αφήνοντας όμως απέξω το βασικό λόγο για τον οποίο ο κ. Τσιαμπέρας στράφηκε εναντίον του. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αφήνει κατά μέρος την ουσία, δηλαδή το ανακριβές δελτίο Τύπου, και εστιάζει στον ίδιο τον Τσιαμπέρα και σε όσα σε προσσωπικό ύφος του καταλόγισε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Εδώ να θυμίσουμε ότι για το αναληθές δελτίο Τύπου ανακοίνωση εξέδωσε και ο συνδυασμός “Πολίτες σε Δράση” ενώ πριν απ’ όλους το OlympusMera.gr με άρθρο του το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ ανέδειξε την ανακρίβεια όσων εμπεριέχονται στην επίμαχη ανακοίνωση του δήμου Κατερίνης. 

Εντέχνως ο κ. Τερζόπουλος αποφεύγει να απαντήσει και ουσιαστικά να λογοδοτήσει για μία ανακοίνωση την οποία προφανώς δεν σύνταξε ο ίδιος. Παραπέμπει τον κ. Τσιαμπέρα-και άρα και όλους όσοι αμφισβήτησαν το περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου-στο βίντεο της τηλεδιάσκεψης. Μόνο που το βίντεο της τηλεδιάσκεψης (το οποίο σημειωτέον δεν αναρτήθηκε πότε δημοσίως στο youtube του δήμου Κατερίνης) ακυρώνει την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου. 

Κοντολογής ο κ. Τερζόπουλος παραπέμπει στα πραγματικά γεγονότα κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τα μυθεύματα της ανακοίνωσης για την οποία, προφανώς, δε φέρει καμία ευθύνη.

Και κάτι ακόμη. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το τι ειπώθηκε ή δεν ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Το ψέμα άλλωστε έχει κοντά ποδάρια… Το πρόβλημα είναι εσωτερικό και πιο βαθύ καθώς αναδεκνύεται το πόσο αδίστακτα εκτίθεται ο θεσμός του προέδρου ενός δημοτικού συμβουλίου από μία ανακοίνωση . Ποιος να τη συνέταξε άραγε; Ένας ερασιτέχνης ή κάποιος φαντασιόπληκτος; Ένας… ατάλαντος ψεύτης ίσως; 

Ελίνα Διαμαντοπούλου

Πρόσφατα άρθρα