ΑΠΟΨΗ

Οι μάσκες έπεσαν! Ο ΣΥΡΙΖΑ “βάζει πλάτη” στον Ζέρβα – Μεγάλη χαμένη η ΝΔ

Το είδαμε κι αυτό!

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, πρώην υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Θεσσαλονίκης, να “βάζει πλάτη” στις αλχημείες της διοίκησης Ζέρβα για να καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, το γνωστό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Π. Λεκάκη.

Μετά την παραίτηση μιας ακόμη δημοτικής του συμβούλου, της κ. Σπανού, η απόγνωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης ήταν – από εχθές το απόγευμα – γνωστή. Μοναδική του επιλογή αποτελούσε πλέον η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Έτσι άρον-άρον υπαναχώρησε στο θέμα της κάλπης και έκανε δεκτή την απαίτηση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή της διαδικασίας.

Κι έτσι φτάνουμε στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης όπου ο προεδρεύων της ειδικής συνεδρίασης (ή καλύτερα ειδικής τηλεδιάσκεψης) Γ. Αβαρλής δίνει με το “καλημέρα” 10λεπτη παράταση λόγω μη απαρτίας.

Μετά την δεκάλεπτη παράταση ο Γ. Αβαρλής καλεί τα ονόματα της Κατερίνας Νοτοπούλου και των δημοτικών της συμβούλων. Δεν λαμβάνει καμία απάντηση.

Στη συνέχεια ακούγεται, στο παραπάνω βίντεο, ο κ. Αηδονόπουλος να λέει με ανοιχτό το μικρόφωνο: Δεν υπάρχει απαρτία, είναι μόνο 19.

Και ξαφνικά, ω του θαύματος, εμφανίζεται η Κατερίνα Νοτοπουλου και οι δημοτικοί της σύμβουλοι! Η απαρτία επιτυγχάνεται και η διαδικασία ξεκινά με την Κατερίνα Νοτοπούλου να καταγγέλει τη διαδικασία που με την παρουσία του συνδυασμού της ξεκίνησε.

Νοτοπούλου, Ζέρβας και Λεκάκης ενώνονται από τον Γιάννη Μπουτάρη και αποτελούν πολιτικά του παιδιά. Η Νοτοπούλου τον διαδέχθηκε – γνωστές οι δηλώσεις στήριξης προεκλογικά – και οι Ζέρβας και Λεκάκης υπήρξαν αντιδήμαρχοι επί θητείας του.

Μεγάλη χαμένη της διαδικασίας είναι η Νέα Δημοκρατία. Που με τα ήξεις – αφήξεις (αναστολή κομματικής δραστηριότητας Τσαβλή και την επόμενη στήριξη στον Τσαβλή από την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου) κατάφερε και έχασε την όποια αξιοπιστία και εκπροσώπησή της στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

1 Comment

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

  • Το πρόβλημα πάντως δεν είναι η διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου που περιγράφεις, αλλα η όλη
    συμπεριφορά της Νεας Δημοκρατίας ακόμη απο τις Δημοτικές Εκλογές όπου κάποιοι θεώρησαν οτι ηταν αδιανόητο να πάρουμε τις εκλογές με τις συγκεκριμένες επιλογές και τις πολέμησαν. Και αυτοί οι κύριοι έχουν
    όνομα.