ΑΠΟΨΗ

Κάποιοι γεννήθηκαν για να σέρνονται παρέα με το… ηθικό τους πλεονέκτημα!

Διαρκώς αντιμέτωπη με τον κακό της εαυτό βρίσκεται η διοίκηση του δήμου Κατερίνης η οποία αντί να σχεδιάζει την επόμενη μέρα ασχολείται, με όχι ιδιαίτερη επιτυχία ομολογουμένως, με το πώς θα καλύψει επικοινωνιακά την προβληματική εικόνα που παρουσιάζει εδώ και αρκετούς μήνες. 

Το μπαράζ των παραιτήσεων καλά κρατεί ενώ η νέα… τάση εντός της συνδιοίκησης Κουκοδήμου-Νταντάμη είναι η σιωπηλή ανοχή  αρκετών αλλά και η απόσταση που επιδιώκουν να κρατούν κάποιοι από αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές στελεχών που τους εκθέτουν.

Κοινό μυστικό αποτελεί ο έντονος εκνευρισμός που διακατέχει την ηγετική ομάδα του ισογείου. Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν τον ίδιο το δήμαρχο να χάνει-ουκ ολίγες φορές-την ψυχραιμία του και οι φωνές του να διαπερνούν ακόμη και τους τοίχους του γραφείου του. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο δήμαρχος Κατερίνης δεν είναι από τους ανθρώπους που μπορεί να διαχειριστεί εύκολα τον εκνευρισμό του και χάνει εύκολα τον έλεγχο. Ειδικά όταν πιέζεται… 

Η άνευ προηγουμένου λεκτική επίθεση στο Νίκο Παπαζιώγα αλλά και οι τραμπουκισμοί και οι απειλές όταν εισέβαλε σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης κατά την προεκλογική περίοδο ζητώντας να απολύσουν δημοσιογράφο επειδή του ασκούσε κριτική είναι περιστατικά ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη διοίκηση ο επί 12 χρόνια βουλευτής και τα τελευταία δύο χρόνια δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. 

Ίδιον δε της προσωπικότητάς του είναι ότι ποτέ δε ζητάει συγγνώμη ακόμη κι όταν έχει προσβάλλει βάναυσα συναδέλφους, ακόμη και συνεργάτες του.    

Όταν μάλιστα βρίσκει τα σκούρα, όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες, κρύβεται πίσω από δηλώσεις τρίτων που καλύπτουν την προκλητική του αφωνία απέναντι σε μία σειρά καταγγελίες που βαρύνουν τον ίδιο και τις επιλογές του. 

Η κατάσταση αναμένεται να γίνει περισσότερο… ασφυκτική καθώς ήδη έχουν συσσωρευτεί πολλά και σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη διοίκησή του. 

Έμπειροι αυτοδιοικητικοί επισημαίνουν ότι όσα λαμβάνουν χώρα τα τελευταία δύο χρόνια στο δήμο Κατερίνης είναι άνευ προηγουμένου. Αναφέρουν δε ότι όσο δεν δίνονται από τον ίδιο τον δήμαρχο, που έχει την πολιτική ευθύνη για όσα συμβαίνουν, συγκεκριμένες απαντήσεις, για παράδειγμα σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένες ΙΚΕ, τόσο περισσότερο ενισχύεται η δυσπιστία με την οποία μεγάλη μερίδα του κόσμου αντιμετωπίζει πλέον τα πεπραγμένα της διοίκησής του.

Όσοι παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή περαιτέρω αποκαλύψεων που πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες αναμένεται να δρομολογήσουν συγκεκριμένες εξελίξεις. Την παρέμβαση του εισαγγελέα ίσως; Οψόμεθα.

Την ίδια στιγμή κάποιοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σα να μη συμβαίνει τίποτα με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του αντιδημάρχου Δημήτρη Μορφακίδη, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία της τοπικής μας κοινωνίας ως ο αντιδήμαρχος των… “χρυσών” σάντουιτς (60 χιλιάρικα πήρε η μαμά) με την ανοχή του δημάρχου πάντα. Αποδείχθηκε άλλωστε ότι τον κ. Κουκοδήμο δεν τον ενοχλεί κάποιοι μέσα στη διοίκησή του να κάνουν και πολιτική και μπίζνες. Όσο τον διατηρεί στην ίδια θέση επιβεβαιώνει αυτό ακριβώς. 

Κάποιοι βέβαια θεωρούν το πολιτικό χαρτί Μορφακίδη “καμένο” και ότι ο κ. δήμαρχος Κατερίνης προβληματίζεται έντονα για το κατά πόσο θα πρέπει να τον διατηρήσει σε θέση ευθύνης. Πολλά ερωτηματικά εγείρει και η περίπτωση του αντιδημάρχου Γιάννη Συμεωνίδη που με το εξώδικο που έστειλε στον κ. Τσιαμπέρα έχει, από μόνος του, βάλει τον εαυτό του στο “κάδρο” των απευθείας αναθέσεων που αφορούν εταιρείες που εδρεύουν στο 1ο χιλιόμετρο… Όσα στοιχεία έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα από την μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Κατερίνης και εσχάτως και από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσιαμπέρα δεν έχουν απαντηθεί από τον κ. Κουκοδήμο που επιμένει να κρύβεται πίσω από τα εξώδικα του Συμεωνίδη και των τούρκων ιδιοκτητών των εταιρειών. 

Να μην ξεχνάμε βέβαια τα στοιχεία που έχει πλέον στη διάθεσή του ο κ. Τσιαμπέρας από την οικονομική υπηρεσία του δήμου αναφορικά με συγκεκριμένες απευθείας αναθέσεις. 

Το τι ακριβώς περιλαμβάνουν δεν έχει γίνει γνωστό αλλά μόνο συνειρμοί μπορούν να γίνουν. Γιατί άραγε η εν λόγω υπηρεσία αρνιόταν πεισματικά να πράξει το καθήκον της και να παραδώσει-ως όφειλε-τα στοιχεία; Όταν μάλιστα η ίδια οικονομική υπηρεσία κατά το παρελθόν, επί των προηγούμενων διοικήσεων, ήταν πάντα πρόθυμη να δώσει όποια στοιχεία της ζητούσαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. 

Υπήρχε εντολή άνωθεν; Ως γνωστόν τη λύση στην προκειμένη περίπτωση έδωσε ο εισαγγελέας που με εντολή του υποχρέωσε την προϊσταμένη να δώσει στον κ. Τσιαμπέρα όσα αιτήθηκε. Κάποιοι μάλιστα επιμένουν ότι αυτή δεν θα είναι η μοναδική φορά που εισαγγελέας θα ασχοληθεί με το δήμο Κατερίνης… 

Το… ηθικό πλεονέκτημα της διοίκησης Κουκοδήμου-Νταντάμη που ήρθε -έτσι λέγανε προεκλογικά- για να αλλάξει τις παλιές νοοτροπίες του βολέματος των ημετέρων φαίνεται πως εξανεμίζεται με ταχείς διαδικασίες.

Με το πρόγραμμα διαχείρισης προσφύγων “ΕΣΤΙΑ ΙΙ” εκτός του ότι “βάζει πλάτη στο Μητσοτάκη”, όπως διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ο κ. Κουκοδήμος (που σχεδόν η ΝΔ έχει ξεχάσει ή θέλει να ξεχάσει ότι τον είχε βουλευτή), βρήκε τον τρόπο να κάνει επιλεκτικές προσλήψεις “ημετέρων” με αδιαφανή κριτήρια και σίγουρα με συνοπτικές διαδικασίες. Αποκορύφωμα του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η διοίκηση της “Δημοτικά Πάρκινγκ Α.Ε”  που υλοποιεί το πρόγραμμα “ΕΣΤΙΑ ΙΙ” είναι η παραίτηση, εκτός των άλλων, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΗΠΑΚ και υπεύθυνου της δημοτικής βιβλιοθήκης κ. Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη ο οποίος παραιτήθηκε για να… προσληφθεί στο πρόγραμμα “ΕΣΤΙΑ ΙΙ”. Μεταξύ μας παιδιά… να μη χανόμαστε! 

Βέβαια οι παρηκούντες την Ιερουσαλήμ θυμούνται πολύ καλά τον κ. Τριανταφυλλίδη, γνωστό για τα επαναστατικά του λογύδρια στο διαδίκτυο, να καθυβρίζει την προηγούμενη διοίκηση στα σόσιαλ μίντια για αντίστοιχες πρακτικές βολέματος… Μόνο που από το Σεπτέμβρη του 2019 και μέχρι σήμερα, κάνει αφωνία και… γαργάρες με αλατόνερο!  Σαν το δήμαρχό του ένα πράμα! 

Και μιας και αναφερθήκαμε στο διαδίκτυο να μην ξεχνάμε ότι, μπορεί εμείς να εντοπίζουμε τα κακώς κείμενα της διοίκησης και αυτό οφείλουμε να κάνουμε απέναντι σε οποιαδήποτε εξουσία, αλλά δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι αυτή η διοίκηση έχει και φανατικούς υποστηρικτές! Είναι κάτι τρολάκια του διαδικτύου που… δημιουργούσαν, μέχρι πρότινος, κλίμα υπέρ του δημάρχου! 

Βέβαια μόλις τους πήρανε χαμπάρι… εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας!!! Ευτυχώς έχει ο δήμαρχος παλικάρια για τη… “βρώμικη δουλειά” που ανέλαβαν μετά τα τρολ! 

Είπαμε κάποιοι μπορούν και πιο χαμηλά…! ‘Αλλωστε γεννήθηκαν για να σέρνονται!  

OlympusMera

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα