ΑΠΟΨΗ

Κε Ζέρβα, η ηθικολογία είναι φθόνος με φωτοστέφανο

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη δημόσια συμπεριφορά του, τις τελευταίες ώρες, «καρφώνεται» και μάλιστα «καρφώνεται» άσχημα

Κε Ζέρβα, η ηθικολογία είναι φθόνος με φωτοστέφανο

Ο κ. Ζέρβας ζήτησε εχθές τις παρατήσεις, για λόγους «ηθικής τάξης» του Προέδρου του Δ.Σ. Δρόσου Τσαβλή και της αντιδημάρχου κ. Ακριτίδου για το λεγόμενο «σκάνδαλο» με τους παράτυπους εμβολιασμούς στη Θεσσαλονίκη.

Με την υπόθεση ήδη ασχολείται ο αρμόδιος εισαγγελέας και η αρχή διαφάνειας.  Όπως είναι φυσιολογικό, με το θέμα – πέρα από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης – ασχολήθηκαν τα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ.

Ο Δρόσος Τσαβλής και η κα Ακριτίδου έδωσαν σήμερα τις απαντήσεις τους και τα όσα ακούγονται.

Κι επειδή κάποιοι τα μπερδεύουν και μιλάνε για ανεμβολίαστα παιδιά, με ειδικές ανάγκες, που έχασαν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν άλλοι, ας τα ξεκαθαρίσουμε.

Πρώτο, ο Δρόσος Τσαβλής δεν έχει εμβολιαστεί ο ίδιος. Αυτό νομίζω πως έγινε σήμερα κατανοητό.

Δεύτερο, αποτελούν διαφορετικές περιπτώσεις οι εμβολιασμοί στα ιδρύματα “Άγιος Δημήτριος” και “Άγιος Παντελεήμονας”.

Τρίτο, ο Δρόσος Τσαβλής βρέθηκε στους εμβολιασμούς του Ιδρύματος “Άγιος Παντελεήμονας” ως υπεύθυνος υγειονομικός. Βρέθηκε εκεί μαζί με άλλους γιατρούς ως πνευμονολόγος στην περίπτωση που εμφανιζόταν κάποια παρενέργεια στους εμβολιαζόμενους.

Τέταρτο, η διαδικασία του εμβολιασμού της πρώτης δόσης έγινε στις 25 Ιανουαρίου από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με βάση τη λίστα των προς εμβολιασμό ατόμων που έδωσε το Ίδρυμα.

Πέμπτο, στις 16:00 αφού είχαν εμβολιαστεί όλοι οι εγγεγραμμένοι στη λίστα, οι γιατροί ενημερώθηκαν ότι υπήρχαν 17 αδιάθετα εμβόλια από τη λίστα των εργαζομένων.

Έκτο, δεν υπάρχει συμπληρωματική λίστα γιατί δεν προβλέπεται για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Έβδομο, οι συστάσεις του υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό είναι να μην πάει καμία δόση χαμένη

Όγδοο, σύμφωνα με το άρθρο 52 της εγκυκλίου εμβολιασμών αναφέρεται ότι μπορούν να εμβολιαστούν άτομα εκτός σειράς, αν κινδυνεύουν να πεταχτούν εμβόλια

Ένατο, ο Δρόσος Τσαβλής κάλεσε πρώτα υγειονομικούς 65 ετών και άνω που αρνήθηκαν να μεταβούν στο απομακρυσμένο Δερβένι – εν μέσω κακοκαιρίας – και μετέπειτα δύο συγγενικά του πρόσωπα να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα παραπάνω δεν προκύπτει κανένα απολύτως θέμα ηθικό και βέβαια καμία παρανομία. Όσον αφορά τις ασυναρτησίες που λέγονται για παιδιά με ειδικές ανάγκες που δεν εμβολιάστηκαν – και άλλα τέτοια συγκινητικά – ας κατέβουν κάποιες και κάποιοι από τα συννεφάκια που ζουν και ας δούνε την πραγματικότητα κατάματα: Κανένας άνθρωπος κάτω των 16 ετών δεν εμβολιάζεται. Κατανοητό και αυτό νομίζω.

Πάμε τώρα στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης που θέτει θέμα ηθικής τάξης. Καλό θα ήταν να καταλάβει πως είναι Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και δεν είναι ούτε γιατρός για να παρακινεί λέγοντας:  «Πρόεδρε, δεν έπρεπε να παίξεις το κεφάλι σου. Έπρεπε να αφήσεις να πεταχτούν τα εμβόλια», ούτε εισαγγελέας για να κρίνει πότε τίθεται θέμα ηθικής τάξης. Με τη συμπεριφορά του “καρφώνεται” άσχημα δίνοντας υπόσταση στις φήμες που τον θέλουν να είναι ενοχλημένος από την παρουσία του Δρόσου Τσαβλή και την προβολή του καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Εγώ προσωπικά αν κάποιον ΔΕΝ θα άκουγα σε θέματα ηθικής θα ήταν ο κύριος Ζέρβας. Σέβομαι τις όποιες επιλογές του, δεν αποτελούν όμως παράδειγμα για εμένα και δεν θέλω να αποτελούν και για τα παιδιά μου. Παράδειγμα δεν μπορεί να αποτελέσει και η πολιτική του διαδρομή.

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη μικρή και όλοι γνωρίζονται πάρα πολύ καλά. Και για τις επιλογές ζωής τους και για τα πολιτικά τους πιστεύω.

Ο Δρόσος Τσαβλής είναι αυτοδημιούργητος ιατρός επιστήμονας, πατέρας τριών παιδιών και παντρεμένος με μια εξαιρετική σύζυγο παιδίατρο. Δεν έχει δώσει ποτέ και σε κανέναν δικαίωμα να αμφισβητεί την ηθική του. Κόσμησε προεκλογικά με την υποψηφιότητά του το ψηφοδέλτιο του κ. Ζέρβα και εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εκλογή του. Οι πολιτικές του θέσεις είναι γνωστές και σταθερές.

Τώρα αν η σημερινή Νέα Δημοκρατία «κλείνει τα μάτια» σε αυτή τη διαμάχη για να πάρει θέση στο πλευρό του πολιτικού αλεξιπτωτιστή Ζέρβα και όχι δίπλα στο μέλος της Δρόσο Τσαβλή είναι κάτι ανεξήγητο.

Τις επόμενες ημέρες η αλήθεια θα λάμψει. Ο Δρόσος Τσαβλής θα τραβήξει το δικό του δρόμο και με την παρουσία του θα συνεχίσει να κοσμεί το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα