ΑΠΟΨΗ

Το Αιγαίο – κι η Κύπρος – μάνα χάνονται…

Το Αιγαίο – κι η Κύπρος - μάνα χάνονται…

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε το εξής αφύσικο:  Η Τουρκία να απειλεί την κυριαρχία της Ελλάδας & της Κύπρου και ο δημόσιος λόγος να αφορά κυρίως τους Λιγνάδη – Κουφοντίνα.

Εχθές μάλιστα στη Βουλή των Ελλήνων έγινε συζήτηση, που ζήτησε ο Πρωθυπουργός, για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου. Συμπέρασμα αυτής, ότι οι πολιτικοί είναι ξεκομμένοι από την πραγματικότητα, προσπαθούν να ζήσουν στην εικονική πραγματικότητα του twitter και του Facebook. Δεν λέω, ωραία όλα αυτά για τους δημοσιολογούντες ώστε να εκφράζουν τις απόψεις τους, αλλά υπάρχουν και πολύ σοβαρότερα πράγματα για να ασχοληθούμε όλοι μας.

Κι αν όλα τα παραπάνω για τα ΜΜΕ εξηγούνται στη φράση: «Ό,τι φέρνει τηλεθέαση και επισκεψιμότητα..», στα εθνικά θέματα, των Ελλήνων τα Ιερά, υπάρχει πλήρης απαξίωση και αδιαφορία.

Τις προηγούμενες ημέρες η Τουρκία έστειλε στο Αιγαίο ένα γέρικο πολεμικό της σκάφος, το Τσεσμέ, για σηκώσει τη σημαία του στην καρδιά του Αιγαίου σχεδόν ανενόχλητη. Στην Ελλάδα, οι χρήσιμοι ηλίθιοι, άρχισαν και πάλι τις θεωρίες περί ερευνητικού σκάφους, διεθνών υδάτων και άλλα πολλά. Με την κάλυψη βέβαια, του γνωστού για τις αντεθνικές θέσεις του, υπουργού Επικρατείας που έθεσε την ελληνική κόκκινη γραμμή στα 6 ναυτικά μίλια τα οποία ουδέποτε αμφισβητήθηκαν από τους Τούρκους. Αλήθεια, δεν μπορούν να καταλάβουν πως η παρουσία των Τούρκων στο Αιγαίο, χωρίς αντίδραση, δημιουργεί τετελεσμένα;
Ξαναζούμε, δυστυχώς, τις μέρες που ο Σημίτης και η λετσαρία του διέλυαν κάθε κυριαρχικό δικαίωμα της Πατρίδας μας στο Αιγαίο.   

Στην Κύπρο οδεύουμε σε μια πενταμερή με τις ευλογίες της Ελλάδας και των Άγγλων, με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων (ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ) να δέχονται, άνευ όρων, μια λύση που προσφέρει το νησί στους Τούρκους.

Παράλληλα η Τουρκία ανακοίνωσε τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Κι εμείς συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε διερευνητικές επαφές συζητώντας επίσημα, διά στόματος Πρωθυπουργού, για θαλάσσιες ζώνες εν γένει.

Αιγαίο και Κύπρος γκριζάρονται και χάνονται. Όπως και παλιότερα άλλες Πατρίδες. Όπως και η Σμύρνη που έγινε τραγούδι που τους στίχους του παρέφρασα για τον τίτλο του άρθρου… “Η Σμύρνη μάνα χάνεται”.

Το υπάρχον πολιτικό σκηνικό, εν μέσω ακραίας κόντρας και έντονης ηθικής σήψης, δείχνει αδύναμο – πιθανά να μην επιθυμεί κιόλας – να αντιδράσει και σύρεται από τον Τούρκο.

Οι πολίτες αντιμέτωποι με άνευ προηγουμένου, υγειονομική και οικονομική κρίση. Μπορούν να αντιδράσουν στην κατάργηση της εθνικής μας κυριαρχίας ή απλά θα παρακολουθούν το δρόμο προς μια ακόμη εθνική καταστροφή;

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας  

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας