MEDIA ΑΠΟΨΗ

Τώρα τους πήρε ο πόνος;

Ανακοίνωση στήριξης προς τη συνάδελφό τους και καταδίκης της “απαράδεκτης”, όπως χαρακτηρίζουν, συμπεριφοράς δημοτικού συμβούλου προς αυτήν εξέδωσε ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας. 

Και καλά έκαναν… αν και με κάποια χρονοκαθυστέρηση τους πήρε ο πόνος!

Της Ελίνας Διαμαντοπούλου

Βέβαια για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς,  όλους αυτούς τους- όψιμα- θιγμένους και… καταγγέλλοντες δεν τους είδαμε να αντιδρούν όταν ο ίδιος ο δήμαρχος Κατερίνης καταφερόταν, με κατάπτυστους χαρακτηρισμούς, όντας σε παραλήρημα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, εναντίον συναδέλφου τους. Τότε απλά ήταν Σεπτέμβρης και λιακάδα για το Σύλλογο που ξαφνικά είδε “αμετροεπή” συμπεριφορά σε έναν δημοτικό σύμβουλο που εκ τους αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο όταν ζητούσε στοιχεία για υπόθεση που αφορά το δήμο και άρα τους ΔΗΜΟΤΕΣ, αφού με απόφαση εισαγγελέα έλαβε τα έγγραφα που είχε αιτηθεί. 

Δεν ξέρω αν πειθαρχικά ελέγχεται η επίμονη άρνηση υπαλλήλων της οικονομικής υπηρεσίας να κάνουν το νόμιμο, το σίγουρο είναι όμως ότι κάθε προσπάθειά τους ακυρώθηκε από τον ίδιο τον Εισαγγελέα

Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι προσφάτως, για άλλη υπόθεση, ο κ. Δήμαρχος Κατερίνης πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα για να του υποδείξει να κάνει τη δουλειά του (το αφήνω ασχολιάστο)!

Τώρα που την κάνει κάποιοι χτυπιούνται κάτω σαν τα χταπόδια! 

Μία ανάγνωση του Κώδικα της Αυτοδιοίκησης θα γλίτωνε πολλούς από το διασυρμό  που προκαλούν κακοστημένα σόου μέσω ανακοινώσεων! 

Οι υπάλληλοι ας κάνουν τη δουλίτσα τους όπως πολύ καλά ξέρουν και ας αφήσουν την πολιτική για τους αιρετούς. Οι τελευταίοι άλλωστε είναι αναλώσιμοι. Σήμερα εκλέγονται, αύριο όχι. Οι υπάλληλοι όμως καλούνται να υπηρετούν καθημερινά το δημότη και να συνεργάζονται με κάθε αιρετή διοίκηση. 

Και κάτι ακόμη. Επειδή μετά το σάλο κάποιοι αναρωτιούνται γιατί “σηκώθηκε” ένα συμβάν που τους εκθέτει, εμφανίζοντας κάποιους ή κάποιες να μην κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ας μην θυμούνταν να το ανακινήσουν μια εβδομάδα μετά! 

Προφανώς και δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων η απόφαση ενός Δ.Σ. Ήδη κάποιοι δυσφορούν ως εμφανιζόμενοι να κάνουν “πλάτες” σε αιρετούς σε βάρος άλλων αιρετών.

Όσο για την ανακοίνωση του δημάρχου Κατερίνης, λίγο μετά την ανακοίνωση των υπαλλήλων, δεν θα τη χαρακτηρίσω…

Αφήνω απλώς εδώ τη ίδια του τη συμπεριφορά που μιλάει, για να μην πω…. “παραμιλάει” από μόνη της! 

Παρακολουθήστε υπεύθυνα και μετά ελάτε να ξανασυζητήσουμε για “απαράδεκτες” συμπεριφορές, όπως αναφέρει και ο κ. δήμαρχός μας! Κάτι θα ξέρει από τέτοιες!

About the author

Ελίνα Διαμαντόπουλου

Η Ελίνα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη.
Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε αθλητική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας. Θα συνεχίσει θα εργάζεται σε αθλητικά έντυπα, αθλητικά ραδιόφωνα και γραφεία Τύπου στη Θεσσαλονίκη για περίπου μία δεκαετία.
Το 2008 επιστρέφει στην Κατερίνη όπου δημιουργεί την οικογένειά της και συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο και την τηλεόραση. Σήμερα εργάζεται ως ανταποκρίτρια της TV100 στην Πιερία, ενώ παρουσιαζει την εκπομπή “Καθημερινά” που προβάλλεται Δευτέρα με Παρασκευή στις 16:00, στη DION τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας
Αγαπημένα της θέματα όσα αφορούν τον πολιτισμό, όχι μόνο γιατί σχετίζονται με τις σπουδές της αλλά κυρίως γιατί θεωρεί ότι στα θέματα του πολιτισμού “κρύβονται” οι σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής μας αλλά και γιατί κάθε θέμα, όπως η ίδια λέει, έχει με έναν διαφορετικό τρόπο και μία πολιτισμική διάσταση. Οι ανησυχίες της αυτές γύρω από τα θέματα του πολιτισμού την οδήγησαν σε πιο εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα σχετικά με τη διοίκηση των πολιτισμικών μονάδων....
Είναι παντρεμένη με το Χάρη και είναι μητέρα της Όλγας και του Γιώργου.

1 Comment

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

  • Ντροπή σε όποιο γράφει τόσες ανακρίβειες και καταλήγει σε απαράδεκτα συμπεράσματα τόσο για τη στάση του ΔΣ όσο και για το τι προβλέπει ο κώδικας δημοσίων υπαλλήλων.
    Το ΔΣ σέβεται το ρόλο του και υπερασπίζεται τα μέλη του όταν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.