ΑΠΟΨΗ

Ανήκουστη παρακμή λίγο πριν την χαριστική βολή

Ανήκουστη παρακμή λίγο πριν την χαριστική βολή

Μια μικρή βόλτα στα διεθνή ΜΜΕ θα αναδείξει το πλήρες μέγεθος της ξεφτίλας με όλα αυτά που διαδραματίζονται στην ελλαδική πολιτική σκηνή.

Η υπόθεση Λιγνάδη δείχνει την πλήρη παρακμή του πολιτικού σκηνικού, που στήθηκε από τους προθύμους των μνημονίων και από γνωστά ΜΜΕ, από τον Σεπτέμβρη του 2009 και μετά. Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι καταιγιστικές και έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η τωρινή Ελλάδα είναι μια χώρα χρεοκοπημένη με την κοινωνία της να ζέχνει.

Η Ελλάδα σήμερα βγάζει προς τα έξω μια εικόνα άκρως αποκρουστική. Ίσως και χυδαία. Το πολιτικό και μιντιακό σύστημα φέρουν ακέραια την ευθύνη για αυτό. Οι κανίβαλοι των social media αλληλοσκοτώνονται αλλά ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να πυροβολούν την Ελλάδα και τη Δημοκρατία.
Ζούμε σε έναν πολιτικό βούρκο.

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως οι καταιγιστικές εξελίξεις που έρχονται θα οδηγήσουν σε διάλυση των συσχετισμών που υπάρχουν.

Θα μου πεις κάποτε έπρεπε να έρθει η κάθαρση.

Δυστυχώς με τα μνημόνια δεν παραδώσαμε μόνο την εθνική μας κυριαρχία αλλά και τη συνείδησή μας. Αυτό όμως που με ανησυχεί είναι ότι οι πρόθυμοι του συστήματος διοίκησης – χωρίς να εξαιρείται και η αντιπολίτευση από αυτό – οδηγούν την χώρα σε ένα τραγικό και επώδυνο συμβιβασμό με τους Τούρκους. Μια εθνική ήττα που θα μας σημαδέψει για πάντα.

Κι αυτή θα είναι η χαριστική βολή…

Ι.Ζ. Παπαζαχαρίας

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας