ΑΠΟΨΗ

Που πάμε;

Που πάμε;

Την ώρα που ολόκληρος ο κόσμος θρηνεί χιλιάδες θύματα από την COVID-19 καθημερινά, στην Ελλάδα συζητάμε το άνοιγμα της αγοράς και πολλών άλλων δραστηριοτήτων.

Παράλληλα στη δημόσια ατζέντα συζήτησης έχουν προστεθεί θέματα εκλογών, εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση και το πού θα πολιτευθούν – στο ενδεχόμενο εκλογών – οι σημιτικοί που «έφερε» στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος.

Επίσης, έγινε γνωστό στο πανελλήνιο πως για να ανοίξει η αγορά έβαλε πλάτη γνωστός υπουργός της κυβέρνησης με τα γνωστά δημοσιογραφικά “μανουάλια” να τον “λιβανίζουν” και να τον επικροτούν.
Αυτό ειδικά να το θυμάστε!

Την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, σκληρά lockdown έχουν επιβληθεί σε πολλές χώρες του κόσμου και αναμένεται να επιβληθούν και σε άλλες. Χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου που συζητά για κλείσιμο δραστηριοτήτων ως το καλοκαίρι και βέβαια η Γερμανία που συνεχώς “σκληραίνει” και επεκτείνει τα lockdown στα ομόσπονδα κρατίδιά της.

Κατά την ταπεινή μου άποψη 5 (πέντε) είναι τα θέματα που θα έπρεπε να απασχολούν την επικαιρότητα:

  1. Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και αν μπορούν τα εμβόλια να τις αντιμετωπίσουν
  2. Το γεγονός πως τα εμβόλια δεν είναι σε επάρκεια και γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κινηθεί ακόμη νομικά έναντι των καθυστερήσεων της Pfizer.
  3. Γιατί πολλά από τα εμβόλια που ξεκίνησαν τη διαδικασία πιστοποίησης δεν έχουν εγκριθεί ακόμα.
  4. Τι γίνεται με τα κρούσματα στην Ελλάδα και αν υπάρχει επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος (π.χ. Γιατί κάνουν περισσότερα rapid που – τουλάχιστον 40% αυτών – είναι ψευδώς αρνητικά;)
  5. Ποια μέτρα “ανακούφισης” των πολιτών θα λάβει η κυβέρνηση στο – πολύ πιθανό – lockdown 3 που βρίσκεται μπροστά μας.

Βέβαια, στα θέματα αυτά θα μπορούσε να προστεθεί και η έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, παρόλα αυτά δεν πιστεύω πως υπάρχει σοβαρός άνθρωπος να πιστεύει σε κάποιο αποτέλεσμα, ούτε ότι θα πάμε στην Χάγη για “να τα βρούμε” όπως λέγεται ευρέως.

Ο κορωνοϊός και οι μεταλλάξεις του είναι εδώ. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα σε όλον τον κόσμο. Το 3ο κύμα είναι προ των πυλών. Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί πως η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και να μην του δίνεται η αίσθηση πως τελειώνουμε με το θέμα.

Η Ελλάδα “ανοίγει” την ώρα που οι άλλοι “κλείνουν” και – ψεύτης να βγω – θα αναγκαστεί να τα “κλείσει όλα” άναρχα. Εύχομαι, με τις μικρότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας