ΑΠΟΨΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους να διαθέσει εγκαταστάσεις της για εμβολιαστικά κέντρα

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους να διαθέσει τις εγκαταστάσεις της για εμβολιαστικά κέντρα

Καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ξυπνάνε με τον φόβο του νέου κορωνοϊού και της ασθένειας COVID-19 που αυτός προκαλεί.

Όπως σε όλο τον κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού έναντι της COVID-19. Τα εμβόλια – και η χρήση μάσκας καθώς και η τήρηση των μέτρων – αποτελούν τα μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας. Μέσω του εμβολιασμού θα οδηγηθούμε στην πολυπόθητη ανοσία και ο ιός θα εκλείψει.  

Η Πιερία έχει πληρώσει βαρύ το τίμημα της πανδημίας με εκατοντάδες νεκρούς και ασθενείς. Μάλιστα, μεταξύ των ανθρώπων που νόσησαν – και κάποιοι από αυτούς έχασαν και την ζωή τους – ήταν ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος, ο γέροντας Μάξιμος και πολλοί ιερείς.

Η εκκλησία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποτελέσει, με την στάση της, «φάρο φωτεινό» και πρωταγωνιστή στη «μάχη» έναντι της COVID-19. Οι τελευταίες δηλώσεις του Μητροπολίτη και του Γέροντα Μάξιμου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Θεωρώ σωστό η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνα να διαθέσει τις εγκαταστάσεις της για εμβολιαστικά κέντρα. Αυτό θα αποτελέσει μια εμβληματική κίνηση από μέρους της. Αν αυτό γίνει δεκτό από την Πολιτεία είναι μια άλλη συζήτηση. Η κίνηση είναι αυτή που μετρά.

Υπάρχουν πνευματικά κέντρα και βοηθητικές αίθουσες δίπλα από τους ναούς, ανά τον νομό, που μπορούν να φέρουν το εμβόλιο δίπλα στην καθεμιά και στον καθένα.

Είναι μια εμβληματική κίνηση που θα δείξει, στην πράξη, την στήριξη στους εμβολιασμούς.

Ι. Ζ Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας