ΑΠΟΨΗ

Η Πιερία – και πάλι – εκτός κυβερνητικού κάδρου

Η Πιερία – και πάλι – εκτός κυβερνητικού κάδρου

Ήταν 7 Ιανουαρίου του 2009 όταν ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος ολοκλήρωνε τα 5 χρόνια θητείας του ως υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία, άξια αναφοράς, υπουργοποίηση βουλευτή Πιερίας. Άξια αναφοράς διότι ένας Πιεριέας είχε θέση υφυπουργού στο νευραλγικό υπουργείο της Υγείας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακολούθησε βέβαια και η υπουργοποίηση, το 2019, του σημερινού Δημάρχου Κατερίνης για λιγότερο από τρεις μήνες στο υπουργείο Παιδείας, στη θέση του υφυπουργού. Από τότε τίποτα, το ίδιο τίποτα και στο σημερινό ανασχηματισμό.

Ουσιαστικά η Πιερία έχει 12 χρόνια να εκπροσωπηθεί με βουλευτή της στην Ελληνική Κυβέρνηση. Η Πιερία που πάντα δίνει υψηλά ποσοστά στη Νέα Δημοκρατία που ουσιαστικά κυβερνά ή συγκυβερνά τα τουλάχιστον 8 από τα 12 τελευταία χρόνια.

Αυτά που φταίνε είναι πολλά. Για τα αίτια οφείλουν να αναρωτηθούν πρώτα οι βουλευτές που δεν υπουργοποιούνται και στη συνέχεια οι ψηφοφόροι. Διότι όταν ψηφίζεις κάποιους για να σε εκπροσωπήσουν, εσένα και τα συμφέροντα του τόπου σου, πρέπει να υπάρχει ορατή προοπτική για το κάτι παραπάνω. Να ψηφίσεις αυτήν ή αυτόν που έχει προοπτικές.

Από το 2009 και μετά η Πιερία – και ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία της Πιερίας – βρίσκεται σε τέλμα. Σε μια σταθερή «βαλτωμένη» κατάσταση που δεν πάει σίγουρα μπροστά.

Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό που χρειάζεται για να πάμε παρακάτω και να διεκδικήσουμε, ως Πιερία, είναι το όραμα και ο σχεδιασμός.

Ας αναρωτηθούμε:

  • Τι προτείνει σήμερα ένας βουλευτής Πιερίας;
  • Ποιο είναι το σχέδιο ανάπτυξης και ριζικών τομών που έχει ένας βουλευτής στα χέρια του ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα;
  • Ποια είναι τα μεγάλα έργα που καλείται ένας βουλευτής να «σπρώξει» σήμερα στην Αθήνα;
  • Ποιο είναι το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής;

Δυστυχώς στα γραφεία των υπουργών οι βουλευτές μας πάνε για τα μικρά και για να πούνε κάποια όχι σε κεντρικούς σχεδιασμούς. Την ώρα που άλλοι νομοί «τρέχουν» μεγάλα project, εμείς συζητιόμαστε στην Αθήνα μόνο για την υλοποίηση προγραμμάτων μετανάστευσης και για κάποια θέματα, που αν το κράτος λειτουργούσε πραγματικά, δεν θα χρειαζόταν καν οι επεμβάσεις των βουλευτών.

Την ώρα που στη γειτονική Κοζάνη γίνεται μια κοσμογονία με την εφαρμογή του προγράμματος απολιγνιτοποίησης και με εκατομμύρια ευρώ, ευρωπαϊκά κονδύλια μάλιστα, να «πέφτουν» στην αγορά, την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη έχουν μπει σε σειρά τα μεγάλα έργα (flyover,  ThessINTEC, ανάπλαση της ΔΕΘ).

Αυτοί οι νομοί είναι δίπλα μας.

Βρέχει εκατομμύρια ανάπτυξης και εμείς κοιτάμε.

Θλίψη.  

I. Z. Παπαζαχαρίας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας