ΑΠΟΨΗ

Αποχαιρετώντας το 2020…

Αποχαιρετάμε μία δύσκολη χρονιά. Μία χρονιά που μας απομάκρυνε, μας πλήγωσε, μας φόβισε, μας στέρησε τους δικούς μας ανθρώπους. 

Το 2020 ήταν μία χρονιά που άλλαξε για πάντα τις ζωές μας. 

Νέες λέξεις αλλά και παλιές που εισέβαλαν για να αποτυπώσουν όσα ζούμε και τον τρόπο που μας επιβλήθηκε να ζούμε. 

Μάσκα, ατομική ευθύνη, τηλεκπαίδευση και τηλεργασία, διασπορά, κοινωνική αποστασιοποίηση, διασωληνωμένοι, κορεσμός, αναπνοή… ΕΜΒΟΛΙΟ!  

Εμβόλιο: η πιο ελπιδοφόρα λέξη του 2021 και η μοναδική θετική εξέλιξη στην εκπνοή του σαρωτικού 2020. 

Κοιτώντας πίσω όλοι καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, την ίδια στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι ο άνθρωπος είναι το πιο προσαρμοστικό ον του πλανήτη και βρίσκει κάθε φορά τον τρόπο να επιβιώνει. 

Η πανδημία του κορωνοϊού ελπίζουμε να είναι σύντομα μια κακή ανάμνηση για την ανθρωπότητα. Θα είναι σίγουρα μία καθηλωτική ιστορία αναμνήσεων για τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας. 

Τα πιτσιρίκια δε, ήδη μας καθηλώνουν περιγράφοντας τον τρόπο που βιώνουν την πανδημία και τις συνέπειες που έχει επιφέρει στη ζωή τους και στη ζωή των οικογενειών τους. 

Ας ήταν το 2020 η χρονιά που μας δίδαξε τις πραγματικές αξίες της ζωής. Ας είναι το 2021 η έμπρακτη απόδειξη της απόφασής μας να ζούμε πιο ανθρώπινα, πιο ουσιαστικά, πιο χαμογελαστά, πιο αληθινά!  

Καλή χρονιά σε όλους! 

Ελίνα Διαμαντοπούλου

About the author

Ελίνα Διαμαντόπουλου

Η Ελίνα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη.
Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε αθλητική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας. Θα συνεχίσει θα εργάζεται σε αθλητικά έντυπα, αθλητικά ραδιόφωνα και γραφεία Τύπου στη Θεσσαλονίκη για περίπου μία δεκαετία.
Το 2008 επιστρέφει στην Κατερίνη όπου δημιουργεί την οικογένειά της και συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο και την τηλεόραση. Σήμερα εργάζεται ως ανταποκρίτρια της TV100 στην Πιερία, ενώ παρουσιαζει την εκπομπή “Καθημερινά” που προβάλλεται Δευτέρα με Παρασκευή στις 16:00, στη DION τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας
Αγαπημένα της θέματα όσα αφορούν τον πολιτισμό, όχι μόνο γιατί σχετίζονται με τις σπουδές της αλλά κυρίως γιατί θεωρεί ότι στα θέματα του πολιτισμού “κρύβονται” οι σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής μας αλλά και γιατί κάθε θέμα, όπως η ίδια λέει, έχει με έναν διαφορετικό τρόπο και μία πολιτισμική διάσταση. Οι ανησυχίες της αυτές γύρω από τα θέματα του πολιτισμού την οδήγησαν σε πιο εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα σχετικά με τη διοίκηση των πολιτισμικών μονάδων....
Είναι παντρεμένη με το Χάρη και είναι μητέρα της Όλγας και του Γιώργου.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας