ΑΠΟΨΗ

Ας είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας

Ας είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας

Εμβολιάστηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής, 27 Δεκεμβρίου 2020, η πρώτη νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σε μια εικόνα γεμάτη συμβολισμούς, με το χαμόγελο της Ευσταθίας Καμπισιούλη να διαγράφεται κάτω από τη σεμνότητα της μάσκας και να καθρεπτίζεται στα μάτια της. Μια στιγμή για πάντα, μια στιγμή που καλείται να γράψει την αρχή του τέλους της πανδημίας στην χώρα μας και την επιστροφή στη νέα κανονικότητα που μας περιμένει.

Σίγουρο είναι πως δεν θα αλλάξουν όλα από την μια στιγμή στην άλλη. Το σήμα της νίκης και ο υψωμένος αντίχειρας της νοσηλεύτριας αποτελούν νεύμα ζωής, απαρχή – εύχομαι – καλύτερων ημερών και νίκη απέναντι στο γκρίζο και στο μαύρο που ήρθε τόσο αναπάντεχα στις ζωές μας και τις άλλαξε. Παράλληλα όμως ο σημερινός εμβολιασμός αποτελεί και νίκη της επιστήμης, νίκη της ίδιας της ζωής.

Το ζητούμενο, από εδώ και πέρα, είναι να αποκτήσει ανοσία ο πληθυσμός ώστε να καταφέρουμε να εξαφανίσουμε το νέο κορωνοϊό που μας ταλαιπώρησε και θα συνεχίσει, για λίγο θέλω να πιστεύω ακόμη, να μας ταλαιπωρεί.

Το επίτευγμα του μαζικού και ταυτόχρονου εμβολιασμού στην παραπαίουσα Ευρώπη είναι τεράστιο. Σε λιγότερο από ένα έτος έχουμε έρευνα, ανάπτυξη, δοκιμή, παραγωγή και διανομή εμβολίου.

Ας ευχηθούμε ο εμβολιασμός να πάει καλά. Κι αυτό να είναι το αισιόδοξο μήνυμα παρά τις ακρότητες και τις άστοχες δηλώσεις στην πατρίδα μας. Ας μείνουμε στα θετικά. Οι στιγμές το απαιτούν.

Τον τεράστιο επιστημονικό άθλο που έλαβε χώρα κάποιοι δεν μπορούν να τον αντιληφθούν. Χαμένοι στις εμμονές τους και στις θεωρίες συνωμοσίας που πρεσβεύουν.

Ας είναι. Άφες αὐτοῖς· οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι

@ipapazacharias

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας