ΑΠΟΨΗ

Βαρώσια | Δεν είναι πρόκληση, είναι καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Βαρώσια | Δεν είναι πρόκληση, είναι καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Η είδηση πως οι Τούρκοι ετοιμάζονται να ανοίξουν τα Βαρώσια προκαλεί θλίψη και οργή.

Η συνοικία Βαρώσι της Αμμοχώστου -ή Βαρώσια- αποτελούσε το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Κύπρου παρουσιάζοντας αλματώδη εμπορική και βιομηχανική ανάπτυξη.

Η ανάπτυξη των Βαρωσίων τερματίστηκε απότομα με τη δεύτερη τουρκική εισβολή στην Κύπρο που επιχειρήθηκε τον Αύγουστο του 1974 με τον Αττίλα ΙΙ, όπου και από τότε παραμένει μη κατοικήσιμη ως πόλη-φάντασμα.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, για ακόμη μία φορά, στέκονται στο πλευρό των Τούρκων που και πάλι παρανομούν και κλιμακώνουν την ένταση.
Κατώτεροι των περιστάσεων, δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Οι πολιτικοί στην Κύπρο μιλούν για ακόμη μία πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας που δεν συμβάλει στην αποκλιμάκωση που επιδιώκεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι και αυτή την ώρα η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση για το θέμα.

Να θυμίσουμε πως, μέχρι πρότινως, το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ διεξήγαγε έρευνες εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και το τουρκικό ερευνητικό Ορούτς Ρέις “βολόδερνε” διεξάγοντες έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οι Τούρκοι με την πρόθεσή τους να ανοίξουν τα Βαρώσια παραβιάζουν βάναυσα τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Η κίνησή τους δεν αποτελεί πρόκληση, αλλά καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Διότι πέρα από το κοινή μας εθνικότητα, στο νησί η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη.

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα