ΑΠΟΨΗ

Δέσμιος εμμονών ο Κώστας Κουκοδήμος

Δέσμιος εμμονών ο Κώστας Κουκοδήμος

Δεν μας προκαλεί απολύτως καμία έκπληξη το παραλήρημα Κουκοδήμου στην τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης. Αποτελεί το φυσικό επακόλουθο της τακτικής που ακολουθούν, φίλοι & συνεργάτες του, όλον αυτόν τον καιρό.

Αξίζει όμως ο θεσμός του δημάρχου Κατερίνης να είναι δέσμιος στις εμμονές και τα κόμπλεξ μιας χούφτας φίλων και συνεργατών – εν γένει – που έχουν «σφιχταγκαλιάσει» τον Κώστα Κουκοδήμο;

Τα αποτελέσματα των εμμονών είναι πλέον σε όλους γνωστά. Η αήθης επίθεση, ενάντια στον δημοτικό σύμβουλο – και στην γυναίκα του – Νίκο Παπαζιώγα, αποτελεί την «κορυφή του παγόβουνου» και πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης και όχι μόνο. Όπως ακριβώς έπρεπε, στο παρελθόν, να καταδικαστεί –  από το σύνολο των δημοσιογράφων της πόλης – και η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα Κατερίνης επειδή γράψαμε αυτά που είπε στην ΚΕΔΕ.

Μπορεί ένας δήμαρχος, που είναι δέσμιος στις εμμονές μιας χούφτας φίλων και συνεργατών, να είναι ένας χρήσιμος για τον τόπο δήμαρχος; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ.

Έστω και αργά, ο κ. Κουκοδήμος οφείλει να αντιληφθεί πως υπηρετεί τον θεσμό του δημάρχου Κατερίνης και – όσο αυτό είναι δυνατόν – να ανταπεξέλθει στον ρόλο του. Διότι, μόνο ένας δήμαρχος που αντιλαμβάνεται πλήρως τον ρόλο του, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στις δυσκολίες που έρχονται, λόγω των ακραίων καταστάσεων που ζούμε.

Τον θεσμό του δημάρχου Κατερίνης υπηρέτησαν, με σεμνότητα και ταπεινότητα, πολλές προσωπικότητες του τόπου μας. Από τη συμπεριφορά τους – και τα έργα τους – έμειναν στην ιστορία. Κάποιοι από αυτούς δέχθηκαν σκληρότερη κριτική από αυτήν που δέχεται ο κ. Κουκοδήμος σήμερα. Δηλαδή τί έπρεπε αυτοί να κάνουν με βάση τη λογική Κουκοδήμου; Να βρίζουν τις οικογένειες αυτών που τους ασκούν κριτική;

Ο κύριος Κουκοδήμος κινείται σε πρωτόγνωρα, για την τοπική κοινωνία, μονοπάτια. Ίσως δεν έχει αντιληφθεί ακόμα πως, πλέον, είναι δήμαρχος Κατερίνης και όχι ένας άγνωστος, μεταξύ αγνώστων, βουλευτής στην Αθήνα.

Σε έναν μόλις χρόνο διοίκησης έχει μηνύσει δημοσιογράφους, βρίζει χυδαία δημοτικούς συμβούλους και «πουλάει μαγκιά» στα δημοτικά συμβούλια, λες και είναι… «κεχαγιάς» – και όχι δήμαρχος – Κατερίνης.

Ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τί άλλο μπορεί να κάνει στο μέλλον. Ίσως να μας απειλεί, διά τηλεφώνου, πως θα μας πλακώσει το ξύλο ώστε να σταματήσουμε να γράφουμε;

Ως εδώ όμως! Η ανοχή και η υπομονή έχουν τα όρια τους.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας