ΑΠΟΨΗ

Χρόνια Πολλά πρόεδρε Κώστα Καραμανλή, πάντα δίπλα σου μάγκα μου!

Χρόνια Πολλά πρόεδρε Κώστα Καραμανλή, πάντα δίπλα σου μάγκα μου!

Ο Κώστας Καραμανλής σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνει το 64ο έτος της ηλικίας του.

Αυτές τις ημέρες, επίσης, συμπληρώνονται 11 χρόνια από τότε που οι Έλληνες επέλεξαν για πρωθυπουργό της Ελλάδας τον γνωστό ΓΑΠ. Από τότε ο Κώστας Καραμανλής «έκατσε» στα βορεινά έδρανα του κοινοβουλίου, με ελάχιστες – όποτε και εάν χρειαζόταν -δημόσιες παρεμβάσεις.

Κατηγορήθηκε από «φίλους» και αντιπάλους για τόσα πολλά και λοιδορήθηκε όσο λίγοι. Για ότι στραβό έγινε στην Ελλάδα έφταιξε ο Καραμανλής. Κατά φαντασίαν σκάνδαλα και πόσα ακόμα…
Λες και η Πατρίδα ως το 2004 «πετούσε» ή ήρθε από παρθενογένεση. Λες και το σύστημα πασοκ δεν την κυβέρνησε πάνω από 20 χρόνια.

ΜΜΕ και οι «νταβατζήδες» της εποχής δεν του συγχώρησαν ποτέ την επιλογή του βασικού μετόχου και τόσων άλλων. Ο Καραμανλής κατάφερε και κυβέρνησε τον τόπο για 5 χρόνια με σύνεση, αποφασιστικότητα και ταπεινότητα. Με τις πολιτικές υπέρ των μη προνομιούχων και αυτών που πραγματικά το είχαν ανάγκη αποτελεί μέχρι και σήμερα μια γλυκιά ανάμνηση, ένα αποκούμπι στις δυσκολίες που περνάμε στα τελευταία 11 χρόνια.

Για αυτό και στις ελάχιστες δημοσκοπήσεις – όπου και αναφέρεται το όνομά του – ο Κώστας Καραμανλής δέχεται απλόχερα την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου. Αυτήν η σχέση εμπιστοσύνης που διαταράχθηκε μερικώς το 2009, δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται. Όσο κι αν κάποιοι – και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας – ποντάρουν στο να αγιοποιούν το σύστημα Σημίτη.
Ου γαρ οίδασι τι ποιούσοι!

Διότι εάν ο Καραμανλής δεν στήριζε – ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ – τον εκάστοτε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τότε η Νέα Δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα θα είχε εξαϋλωθεί και θα είχε παραδοθεί στους ακραίους.

Στις 27 Οκτωβρίου 2019 ο Καραμανλής άνοιξε το βιβλίο της ιστορίας και διάβασε από τις σελίδες του μέλλοντος. «Έσπασε» – σαν αστραπή που έλεγε και ο Σπανουδάκης – την εκκωφαντική σιωπή τόσων ετών και είπε όλα αυτά που θα συμβούν στα εθνικά μας θέματα εάν το πολιτικό σύστημα συνέχιζε να χαβαλαδιάζεται στα forum του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Προφανώς και ο Καραμανλής δεν περίμενε την Θεσσαλονίκη για τραβήξει τις κόκκινες γραμμές της χώρας μας. Παρόλα αυτά εκεί επέλεξε να τα πει. Την ημέρα που η Θεσσαλονίκη φορούσε τα γιορτινά της. Τα είπε και «δεν ένιψε τας χείρας του», όπως κάποιοι λένε. Είναι εδώ για να προασπιστεί τις κόκκινες γραμμές της Πατρίδας έως το τέλος.
Ξέρετε οι κόκκινες γραμμές του καραμανλισμού είναι πραγματικές και δεν μεταβάλλονται ανάλογα με τις εποχές. Και έγραψαν τη σύγχρονη νεότερη ελληνική ιστορία, από το βροντερό ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι ως την Κύπρο – και την στήριξη του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, με το ΟΧΙ στοΣχέδιο Ανάν.
Αναρωτιέμαι… Μπορεί, στις μέρες μας, Έλληνας Πρωθυπουργός να αντισταθεί στις προσταγές της Μέρκελ; Να πεί «ΟΧΙ» στους Αμερικανούς ή να κάνει το εθνικά σωστό δηλώνοντας πως η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται;

Ο Κώστας Καραμανλής έχει μελετήσει σε βάθος την ελληνική ιστορία. Ξέρει επίσης την ψυχολογία του κόσμου – μην κοιτάτε τους ανώνυμους κανίβαλους των social media, ούτε τα γραφικά ορφανά του σημιταριού. Αυτοί είναι η μειοψηφία και κάνουν φασαρία μπας και ακουστούν.

Η σχέση, από ψυχής, του Καραμανλή με τον λαό παραμένει αρραγής.

Είμαστε τυχεροί που στα 64 χρόνια του, ο πρόεδρος Κώστας Καραμανλής, βρίσκεται ενεργός στην πολιτική ζωή του τόπου μας έτοιμος να παρέμβει όποτε και εάν αυτό είναι εθνικά ωφέλιμο.

Απέναντι στο γκρίζο και το μαύρο σήμερα.

Εκπροσωπώντας το φως που συντρίβει πάντα το σκοτάδι!

Τα πάντα είναι θέμα χρόνου. Η κατάληξη της μάχης, ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, γνωστή!

Κι εμείς πάντα ήμασταν στην πλευρά του φωτός, στην σωστή πλευρά της ιστορίας!

Χρόνια Πολλά πρόεδρε Κώστα Καραμανλή! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

Πάντα δίπλα σου μάγκα μου!

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

Υ.Γ.: Κείνοι που επράξαν το κακό τους πήρε μαύρο σύγνεφο… δεν είχαν πίσω τους αυτοί’ θείο μπουρλοτιέρη, πατέρα γεμιτζή.

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας