ΑΠΟΨΗ

Μασκομάχοι και μασκολάτρες (αντιδράσεις για το θέμα της μάσκας στα σχολεία)

Μασκομάχοι και μασκολάτρες

Όσο κι αν οι αντιδράσεις για το θέμα της μάσκας στα σχολεία μου φαίνονται εκτός λογικής, άλλο τόσο καταλαβαίνω τους γονείς (είμαι κι εγώ ένας από αυτούς) που πραγματικά ανησυχούν και αντιδρούν. Βέβαια δεν μιλάω για τις ακραίες αντιδράσεις των αρνητών της πανδημίας και άλλων γραφικών που κυκλοφορούν.

Καταλαβαίνω τους γονείς γιατί το Υπουργείο Παιδείας – μέσω της Υπουργού – δεν “βγάζει” απολύτως καμία σιγουριά.
Προφανώς και οι ατυχείς δηλώσεις Κεραμέως περί 17 μαθητών μ.ο. ανά τάξη και τα αστεία σχεδιαγράμματα Μαγιορκίνη προκαλούν αρχικά γέλιο και στη συνέχεια εκνευρισμό. Το ερώτημα: “Που θα στείλουμε τα παιδιά μας; Αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται”, προκύπτει από το στόμα του κάθε υγιως σκεπτόμενου γονέα.

Με αυτούς τους σκεπτόμενους γονείς πρέπει να βρεθεί “τρόπος επικοινωνίας” και να υπάρχει ειλικρίνεια. Να βγει η πολιτεία ειλικρινά και να πει πως δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο στις σχολικές δομές, ούτε μπορέσαμε να επενδύσουμε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Να παραδεχτεί πως οι μάσκες και τα παγούρια είναι ημίμετρα μπας και γλιτώσουμε την καταστροφή μέχρι να έρθει το εμβόλιο.

Υπάρχουν λύσεις αρκεί να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι να τις επικοινωνήσουν.

Τι κάνει σήμερα όμως η κυβέρνηση και οι οπαδοί της; Βάζει αρνητές, αντιδρουντες και ανησυχούντες γονείς στο ίδιο τσουβαλι. Πολιτικοποιεί την κατάσταση λέγοντας – μέσες άκρες – πως αυτοί που αντιδρούν είναι συριζαίοι. Ποια είναι συριζαίοι βρε; Βγείτε έξω στα πεζοδρόμια και στις πλατείες και δείτε τον κόσμο που αντιδρά.

Η κατάσταση είναι στα άκρα. Επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λυση άμεσα. Με μαγκιές και αφορισμούς λύση δεν θα δοθεί.

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα