ΑΠΟΨΗ

Ρέμα Ορλιά | Καιρός για ένα υποτυπώδες εισιτήριο

Ρέμα Ορλιά | Καιρός για ένα υποτυπώδες εισητήριο

Βλέπω πως το Ρέμα Ορλιά στον Όλυμπο έχει πάρα πολλούς επισκέπτες. Το κολύμπι στα νερά του καθώς και άλλες δραστηριότητες στην περιοχή δημιουργούν υψηλή επισκεψιμότητα.

Μάλιστα τα νερά του χειμάρρου “χάνονται” – σύμφωνα με τον μυθο – και δεν αρδεύουν με πόσιμο νερό την περιοχή.
Θα ήταν μια καλή ιδέα ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, στον οποίο ανήκει η περιοχή, να βάλει ένα υποτυπώδες εισιτήριο της τάξης του 1€ για τους επισκέπτες.

Έτσι ώστε και κάποια απαραίτητα έργα να γίνουν στο σημείο (αξιοπρεπείς τουαλέτες κ.α.) και η φύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος να ανατεθεί σε κάποιον φύλακα.

Τέτοια σημεία μπορούν με την περαιτέρω ανάπτυξή τους να αποτελέσουν πόλους έλξης για τον επισκέπτη. Κι αν κάποιος πληρώσει, έστω και το ελάχιστο, θα σεβαστεί ακόμα περισσότερο την περιοχή μας.

Μην φτάσουμε και στο Ρέμα Ορλιά να ζήσουμε αυτά που γίνονται στον “Βύθο”, στο Λιτόχωρο, με τις ορδές των – αμφιβόλου ποιότητας – τουριστών που το μόνο “κέρδος” που αφήνουν στην περιοχή είναι, στην καλύτερη περίπτωση, τα σκουπίδια τους

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα