ΑΠΟΨΗ

Εστίαση χωρίς ωράριο και συνεχείς έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων με βαριές καμπάνες σε αυτούς που παρανομούν

Εστίαση χωρίς ωράριο και συνεχείς έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων με βαριές καμπάνες σε αυτούς που παρανομούν

Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 στη Νότια Πιερία.

Είναι γνωστό πως, μετά το “mini lockdown” στο Δήμο Κατερίνης και στην κοντινή Χαλκιδική, η Νότια Πιερία έζησε στιγμές προηγούμενων δεκαετιών μέχρι και την ανακοίνωση των μέτρων (διαβάστε ΕΔΩ).

Εχθές σε Λιτόχωρο και Πλαταμώνα οι επισκέπτες ήταν πάρα πολλοί. Ίσως περισσότεροι και από τον 15αύγουστο. Με δεδομένο το κλείσιμο των μαγαζιών στις 12, οι επισκέπτες περιπλανήθηκαν σε πάρκα και πλατείες μέχρι να επιστρέψουν στον χώρο που επέλεξαν να διανυκτερεύσουν.

Αν η εστίαση ήταν ανοικτή και τα μέτρα τηρούνταν με ευλάβεια θα γινόταν καταμερισμός του κόσμου στα μαγαζιά και θα αποφεύγονταν φαινόμενα συνωστισμού και συγχρωτισμού. Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο.

Είμαι υπέρ της απελευθέρωσης του ωραρίου στη λειτουργία των εστιατορίων και των μπαρ.

Αυτό που χρειάζεται είναι ο καταστηματάρχης να τηρεί ευλαβικά τα μέτρα και τις αποστάσεις και να ελέγχεται για αυτό. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα μπορούσε να κλείσει οπότε ο ίδιος κρίνει.

Όταν τους κλείνεις όλους μαζί στις 12, αυτόματα γεμίζεις πάρκα, πλατείες και παραλίες χωρίς αποστάσεις και μέτρα.

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

logo podas

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Βρίσκεται πίσω από πολλές προεκλογικές εκστρατείες. Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα