ΑΠΟΨΗ

Κάνετε λάθος κύριε Χαρδαλιά…

Κρίμα κύριε Χαρδαλιά...

Η σημερινή ενημέρωση – συνέντευξη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά εξοργίζει για την προχειρότητά της και το απροκάλυπτο θράσος της…

Ο κ. Χαρδαλιάς, για να μας πείσει πως δεν φταίει ο τουρισμός, αλλά φταίει ο Έλληνας πολίτης, για την έξαρση της COVID-19 στη χώρα μας είπε οτι βρέθηκαν 615 κρούσματα σε 319000 τεστ σε τουρίστες, που σημαίνει ποσοστό 0,2%.

Επίσης μας είπε πως μπήκαν 2,5 εκ. τουρίστες στην χώρα από την 1η Ιουλίου. Βέβαια ξέχασε να μας πει για τους Βαλκάνιους που από 13/6 έμπαιναν στην χώρα δίχως τέστ. Ούτε βέβαια για τους εργάτες γης από την Αλβανία.

Είναι απλά μαθηματικά όμως: Το 0,2% στα 2,5 εκ. τουρίστες είναι 5000 κρούσματα.

Για εξοικονόμηση χώρου – χρόνου και τζάμπα συζήτησης τα κατεβάζουμε στο μισό. Άρα 2500 κρούσματα, όσα είχε η χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Φιλότιμη η προσπάθεια για να στηριχθεί η κυβερνητική απόφαση για άνοιγμα του τουρισμού αλλά δυστυχώς “μπάζει από παντού”.

Θα ήταν τίμιο να μας πει πως το ρισκάραμε, γιατί δεν άντεχε η οικονομία μηδέν τουρισμό. Κι ας κρίνει ο καθένας αν ήταν λογική σκέψη ή όχι.

Αλλά τώρα, ρίχνοντας τις ευθύνες στους Έλληνες πολίτες, τι προσπαθεί ακριβώς να κάνει;

Κι αυτό το θράσος είναι εξοργιστικό.

Τέλος, στην σημερινή ενημέρωση – συνέντευξη, ο κ. Χαρδαλιάς έφτασε σε σημείο να πει μετά την ερώτηση του ΣΚΑΪ για το αν μπορούν να γίνουν τεστ σε όλους όσους γυρνάνε από νησιά: “όχι λόγω τεστ ή logistics” και στη συνέχεια “άσε που δεν κάνουμε τεστ γιατί αν ο άλλος βγει αρνητικός παίρνει λάθος μήνυμα και μετά δεν κρατάει τα μέτρα και μπορεί να κολλήσει”…

Κρίμα κύριε Χαλδαλιά!

Η συνέντευξη:

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

logo podas

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Βρίσκεται πίσω από πολλές προεκλογικές εκστρατείες. Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας