ΑΠΟΨΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ

Καραμανλής | Μια στιγμή για πάντα!

Ο Καραμανλής επέστρεψε από το Παρίσι με το αεροσκάφος που του παρεχώρησε ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν. Τον συνόδευαν ο γραμματέας του στο Παρίσι Κώστας Χρυσοστάλης, ο ανιψιός του κ. Μιχάλης Λιάπης και ο στενός συνεργάτης του, δημοσιογράφος και μετέπειτα υφυπουργός Προεδρίας, Παναγιώτης Λαμπρίας.
Το αεροπλάνο φτάνει στις 2.02 μετά τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Χλωμός και συγκινημένος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προβάλλει στην πόρτα και αντικρίζει αμέτρητο πλήθος να τον υποδέχεται. «Είμαι ευτυχισμένος που επιστρέφω εις την πατρίδα. Ηλθα διά να συμβάλω με όσας δυνάμεις διαθέτω στην αποκατάστασιν της ομαλότητος και της Δημοκρατίας», δηλώνει.
Οπως έλεγε ο Παν. Λαμπρίας, πριν προσγειωθούν στο Ελληνικό είχε ακούσει στην εκπομπή του BBC ότι «το μεγαλύτερο πλήθος κόσμου από την εποχή της απελευθερώσεως είχε κατακλύσει τον χώρο για να τον υποδεχθεί». Και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν του το μετέφερε, «μου είπε τη φράση που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Με κατανυκτική απλότητα: “Αυτό προσδιορίζει το μέγεθος των ευθυνών μου”»
(Ιστορικό Λεύκωμα 1974 – έκδοση «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ο μεγάλος Ελληνας, Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής καθόρισε και καθορίζει 46 χρόνια μετά από εκείνο το ξημέρωμα της 23ης προς 24η Ιουλίου 1974 και το δικό μας μέγεθος των ευθυνών ― καθενός Ελληνα και καθεμιάς Ελληνίδας και του συνόλου του πολιτικού κόσμου.

Ο Καραμανλής έφερε στον τόπο Ανάσταση κι Ελπίδα στον λαό.

Η χούντα κατέρρευσε και η Δημοκρατία είχε πρόσωπο κι ηγέτη. Μια στιγμή για πάντα.

Στέγνωσε την ψυχή του για να κυβερνήσει τους Έλληνες, πάντα υπερασπιστής των κοινωνικά αδυνάτων που είναι και η ουσία του καραμανλισμού.

Τα χρόνια πέρασαν, οι πολιτικές κόντρες ηρέμησαν.

Η δικαίωση – η δική του – πέρασε στην Ιστορία, το έργο και το παράδειγμά του στα πενήντα και πλέον χρόνια της πολιτικής του προσφοράς αποτελούν υποθήκες στην εναλλαγή των γενεών.Ο Καραμανλής πήρε τη θέση που του αξίζει στην ιστορία.

Εθνάρχης!

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

logo podas

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Βρίσκεται πίσω από πολλές προεκλογικές εκστρατείες. Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο [email protected]

Add Comment

Click here to post a comment