ΑΠΟΨΗ

Παλεύει και το συμμαζεύει ο Γερολιόλιος

Παλεύει και το συμμαζεύει ο Γερολιόλιος

Η μάχη με την φθορά είναι σκληρή και ο Γερολιόλιος την δίνει καθημερινά.

Η τραυματική εμπειρία της εκλογής και της διοίκησης Δημοπούλου, ανήκει πλέον – ανεπιστρεπτί – στο παρελθόν. Θα έχουμε να την θυμόμαστε ως την, πλέον, ανούσια θητεία στην Καλλικράτη εποχή.

Είναι κοινά αποδεκτό πως ο πρώην δήμαρχος άφησε πίσω του ρημαδιό. Μου αρέσει που βγαίνει – μια φορά το οκτάμηνο βέβαια – και μιλάει. Τί να μας πει; Πως δεν άφησε την μια πέτρα πάνω στην άλλη; Όσο κάθεται ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης καλό είναι για όλους.

Σήμερα, είναι παραπάνω από εμφανές πως στον Δήμο Δίου – Ολύμπου κάτι φαίνεται να αλλάζει.

Ο πολύπλευρος αγώνας του Γερολιόλιου με την καθημερινότητα κερδίζεται. Ο Δήμος, με τα δικά του μηχανήματα, απολυμαίνει τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους. Ο Δήμος, με τα δικά του μηχανήματα, μοιράζει τους ολοκαίνουριους κάδους από άκρη σε άκρη στα χωριά. Ο Δήμος μαζεύει τα σκουπίδια, στρώνει τις παραλίες, κόβει τα χόρτα… Αυτονόητα θα πει κάποιος. Αυτονόητα μεν, τα είχατε στο παρελθόν δε(ν);

Οι υπηρεσίες και η οργανωτική δομή του Δήμου Δίου – Ολύμπου εκσυχρονίζονται και αλλάζουν, χάρη και στην προσπάθεια της ακούραστης γενικής γραμματέα Ελένης Τσιφοδήμου. Που ως φυσική παρουσία δεν φαίνεται σχεδόν πουθενά, αλλά εργάζεται ασταμάτητα να βάλει τάξη στο χάος που παρέλαβε. Ας μην μπούμε σε θέμα συγκρίσεων με τους προηγούμενους. Ανήκουν – ανεπιστρεπτί – στο παρελθόν!

Παλεύει και το συμμαζεύει ο Γερολιόλιος

Ο Γερολιόλιος το συμμαζεύει, έχοντας πάντα δίπλα του τον ασταμάτητο “γερόλυκο” Κουριάτη, την ορμή του νεαρού Καραλή, το πάθος της Ζουρζούρα, την διάθεση για προσφορά του Καλαϊτζή… Οι όποιες αστοχίες και τα όποια προβλήματα παραμερίζονται μπρος στο κοινό καλό.

Αντιδράσεις υπάρχουν – και θα υπάρχουν – άλλωστε ουδείς είναι αποδεκτός από όλους.

Το στοίχημα της επόμενης ημέρας είναι να μείνει ο Δήμος οικονομικά όρθιος, να δοθεί βάση στον πολιτισμό και τον τουρισμό και να γίνει ένα από τα μεγάλα έργα που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

Υ.Γ.: Βλέποντας την κεντρική φωτογραφία ξαναλέω: “Πόσο πιο όμορφο θα ήταν το Λιτόχωρό μας αν τα καλώδια ήταν υπόγεια και δεν επικρατούσε το χάος των διαφημιστικών ταμπελών…”

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα