ΑΠΟΨΗ

Προσπαθώντας να αλλάξεις τον κόσμο πρόσεξε να μην αλλάξεις εσύ…

Σε μια επίσκεψη που είχαμε πρόσφατα στον Πέλεκα με την Δημοτική αρχή, μου είπε κάποιος Αντιδήμαρχος «Θωμά μην ψιθυρίζεις…δεν πρέπει να φωνάζεις μόνο για την Μακεδονία αλλά Μακεδονία είναι και αυτή η άθλια κατάσταση με την ρύπανση του Πέλεκα που δημιουργούν κάποιοι συμπολίτες μας βιομήχανοι και κτηνοτρόφοι»

Είχε δίκιο στην ουσία, μόνο που το έλεγε σε λάθος άνθρωπο, που εκπροσωπεί μια άλλη γενιά. Γιατί η δική μου γενιά είναι αυτή που μαζεύει τα ασυμμάζευτα της περίφημης γενιάς του Πολυτεχνείου. Της γενιάς που ανέθρεψε και εξέλεξε Τσοχατζόπουλους, Λιάπιδες, Παπαντωνίου και Παπαγεωργόπουλους. Της γενιάς που έφερε την πτώχευση της Ελλάδας και υπερχρέωσε όλες τις επόμενες γενιές Ελλήνων. Της γενιάς του Πολυτεχνείου που δημιούργησε ένα πελατειακό κράτος, ουρές δημοσίων υπαλλήλων που η μόνη προϋπόθεση ήταν να ψηφίζουν σωστά…

Η δική μου γενιά, δεν δέχεται να την κουνάει κανένας παλιός Πασόκος ή Νεοδημοκράτης το δάχτυλο γιατί στην πιο παραγωγική μας ηλικία κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε λάθη και παραλείψεις τριών δεκαετιών. 

Οι νέες γενιές οφείλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Να γυρίσουμε την πλάτη στον καταναλωτισμό και να προτάξουμε τις αξίες των προγόνων μας. Γιατί αυτός ο καταναλωτισμός, οι ψευδείς ανάγκες που μας δημιουργεί ο σύγχρονος κόσμος, μας μεταβάλει καθημερινά σε ανθρωπόμορφα ρομπότ, χωρίς γλώσσα, χωρίς θρησκεία, πατρίδα, κοινότητα, ανθρωπιά που εργάζεται ασταμάτητα για να παράγει και να καταναλώνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους…

Δεν πρέπει να κάνουμε καμία έκπτωση στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύουμε γιατί στην προσπάθεια να αλλάξουμε τον κόσμο, κάποιους τους αλλάζει τελικά ο κόσμος.

Δεν χαρίζουμε την αγάπη για τον τόπο σε κάποιους επαγγελματίες «πατριώτες» ή επαγγελματίες πολιτικούς. Δεν χαρίζουμε την αγάπη για τον συνάνθρωπο σε κάποιους κατ´ επάγγελμα αντιρατσιστές. Δεν χαρίζουμε την αγάπη για το περιβάλλον σε κάτι αργόσχολους και ανεπάγγελτους «οικολόγους». Δεν ζούμε ΑΠΟ ιδέες, ζούμε ΓΙΑ ΤΙΣ ιδέες!

Αναστασιάδης Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
‘’ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ’’

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα