ΑΠΟΨΗ

Η μέρα που η Σοφία “έτρεξε” με πάνω από 16200 ψήφους

Η μέρα που η Σοφία "έτρεξε" με πάνω από 16200 ψήφους

Η 26η Μαΐου είναι μια από τις λίγες ημέρες που δεν αποτελεί παγκόσμια ημέρα για κάτι.

Η 26η Μαΐου του 2019 αποτελεί την ημέρα που η Σοφία Μαυρίδου, σημερινή Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ολοκλήρωσε μια συγκλονιστική προεκλογική εκστρατεία και κατετάγη πρώτη σε ψήφους περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Πιερίας.

Η Αντιπεριεφερειάρχης, άκρως συναισθηματική όπως συνηθίζει, θυμήθηκε αργά εχθές το βράδυ την σημερινή ημέρα δημοσιεύοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook δύο βίντεο και μια συλλογή φωτογραφιών από την άκρως επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία της.

Την 26η Μαΐου του 2019, οι Πιεριείς αποφάσισαν να ανανεώσουν την θητεία της Σοφίας Μαυρίδου δίνοντάς της το εκκωφαντικό νούμερο των 16200 και πλέον ψήφων.

Ένα χρόνο ακριβώς μετά, ουδείς μπορούσε να φανταστεί όλα αυτά που έγιναν. Θεομηνίες, πανδημία και πολλά ακόμα καθημερινά που μας συγκλόνισαν. Σήμερα όμως ετοιμαζόμαστε να ψάλουμε το «Χριστός Ανέστη» στις εκκλησίες μας. Να κάνουμε την Ανάσταση που «χάσαμε» λόγω καραντίνας. Να φέρουμε στα σκοτάδια μας φως. Κι αν για κάτι θα έχουμε να θυμόμαστε την σημερινή ημέρα, πέρα από την επέτειο νίκης της Σοφίας, είναι το η επάνοδος και η αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα.

Ανεξαρτήτως της αποτίμησης της διαδρομής της, που προφανώς δεν μπορεί να είναι αντικειμενική, είτε θετικά είτε αρνητικά, ανάλογα με την αφετηρία από την οποία ξεκινά η ανάλυση καθώς και τα… συναισθήματα του καθενός, η 26η Μαΐου 2019 παραμένει σημείο αναφοράς.

Σε κάθε περίπτωση οι Πιεριείς τόλμησαν.

Ίσως και να ονειρευτούν… Όπως συμβαίνει κάθε φορά που το μυαλό και η καρδιά κοντοστέκονται στο σημείο ανάμεσα στην οργή και τη γαλήνη. Αναζητώντας το φως…

Η Σοφία αντιλήφθηκε το βάρος της ευθύνης και την εμπιστοσύνη για αυτό και δεν σταμάτησε λεπτό να γυρνά την Πιερία και να δημιουργεί.

Όσο για την μεγάλη νίκη απαντά πάντα με ένα σεμνό ευχαριστώ. Και με αυτό το χαμόγελο που μου θυμίζει τα λόγια του Νίκου Γκάλη: «Η μεγαλύτερη νίκη, μέχρι την επόμενη!»

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα