ΑΠΟΨΗ

Είναι άτιμο να χτυπάς τον καπετάνιο που σε έβγαλε από την θαλασσοταραχή επειδή οι μπύρες στο ψυγείο σου έληξαν!

Η Ελλάδα αυτήν την στιγμή φαίνεται πως βγαίνει από τον κυκεώνα του κοροναϊού με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Ουδείς το περίμενε αυτό, ειδικά μετά από μια βαθιά δεκαετή κοινωνικο-οικονομική κρίση. Πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε αυτήν την δύσκολη στιγμή, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε αυτόν χρεώνεται η επιτυχία, όπως και σε αυτόν θα χρεωνόταν και η όποια αποτυχία.

Ο Πρωθυπουργός φέρθηκε έξυπνα όταν στο δρόμο του βρέθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τον επέλεξε ως επικεφαλής στην δύσκολη μάχη ενάντια στην ασθένεια COVID-19 που προκαλείται από τον νέο κοροναϊό.

Βάσει των αποτελεσμάτων και της υπερπροσπάθειας που γίνεται, όσο κι αν τα μέτρα ενίοτε είναι υπέρ του δέοντος αυστηρά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την τιτάνια και επιτυχή προσπάθεια.

Στην Νέα Δημοκρατία μεγάλωσα και ανδρώθηκα πολιτικά. Όλοι γνωρίζουν τις απόψεις μου και τις καταβολές μου. Ουδέποτε υπήρξα «μητσοτακικός», απεναντίας μάλιστα. Αυτές όμως τις δύσκολες στιγμές οφείλουμε να στηρίξουμε τον πρόεδρο της παράταξης και να σταθούμε δίπλα στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Γιατί τα πάει πολύ καλά και είναι κρίμα μόνοι μας να χαλάσουμε την προσπάθεια που γίνεται.

Ο Κυριάκος ως καπετάνιος έβγαλε το καράβι από την θαλασσοταραχή. Κάποιοι πόνταραν στο αντίθετο. Το αντίθετο όμως είναι το κακό της χώρας. Μέχρι κι ο Τσίπρας σιωπά. Στις ανόητες συμπεριφορές και δημοσιεύματα κάποιων εκ των έσω, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία το γεγονός πως το πολιτικό προϊόν τους έχει ξεπεράσει – προ πολλού – την ημερομηνία λήξης.
Άλλωστε το ελάχιστο που πρέπει να μας ενδιαφέρει σήμερα, είναι το πολιτικό μέλλον κάποιων που βλέπουν την εξουσία ως αυτοσκοπό.

Ουδείς αμφιβάλλει πως η επόμενη ημέρα – στη μετά τον κοροναϊό εποχή – θα είναι εφιαλτική για την χώρα μας. Δεν θα είναι όμως περισσότερο εφιαλτική από άλλες χώρες, με πιο «δυνατή» οικονομία στην Ε.Ε. Κι αυτό αρχικά είναι ένα κέδρος.

Προφανώς και οι δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις θα φέρουν και πολιτικές εξελίξεις.

Εύχομαι και ελπίζω να μην ζήσουμε και πάλι στιγμές που μας πλήγωσαν στο παρελθόν.

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα