ΑΠΟΨΗ

Οι Έλληνες εξακολουθούν να πληρώνουν τα περισσότερα για το διαδίκτυο τους σε σύγκριση με άλλους Ευρωπαίους

Εώς και διπλάσια χρήματα, από τον μέσο όρο των τιμών, των 28 χωρών της Ε.Ε. – Αυτό ισχύει και για τις κλήσεις και για τα πακέτα δεδομένων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Κομισιόν οι τιμές στην Ελλάδα, σε σύγκριση με όλες τις χώρες της ΕΕ-28, για τις υπηρεσίες δεδομένων και επικοινωνίας μέσω κινητής τηλεφωνίας, είναι περισσότερο από δύο φορές πιο ακριβές.

Ωστόσο, η χαμηλότερη τιμή των προσφορών προκύπτει για τους καταναλωτές που απαιτούν πακέτα με δεδομένα 0,5 GB και 100 λεπτά κλήσεων με 40 SMS. Σε αυτήν την περίπτωση είναι ελαφρώς λιγότερο από το μέσο όρο της ΕΕ.

Στις μέρες μας, η ψηφιοποίηση του ελληνικού δημόσιου τομέα βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά παραμένει ένα βασικό ζήτημα. Οι Έλληνες εξακολουθούν να πληρώνουν τα περισσότερα για το διαδίκτυο τους σε σύγκριση με άλλους Ευρωπαίους.

Τα δωρεάν MB, λόγω του #μένουμεσπίτι, προφανώς και αποτελούν στάχτη στα μάτια.

Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία, ώστε να αυξηθεί η πίεση στις ελληνικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να αναβαθμίσουν τις ταχύτητες και να ρίξουν τις τιμές τους. Η Ελληνική Κυβέρνηση, λόγω της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών της, πρέπει – και οφείλει – να συμβάλλει σε αυτό.

Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση της Κομισιόν >

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας