ΑΠΟΨΗ

Μαρία Κωστίκου | Οι ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ οφείλουμε να κρατήσουμε, να μην τα παρατήσουμε, να κάνουμε το χρέος μας προς τον συνάνθρωπο

Άρθρο της προέδρου του Συλλόγου Νοσηλευτών Πιερίας

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Υγείας, που ήταν αφιερωμένη στο Νοσηλευτικό προσωπικό, θα ήθελα με πολύ σεβασμό να σταθώ μπροστά σε όλους τους Υγειονομικούς, που διακονούν τον τομέα της Υγείας και να τους ευχαριστήσω για το περίσσευμα καρδιάς και αλτρουισμού, που προσφέρουν κάθε μέρα στους ασθενείς τους.

Οι Νοσηλευτές, αποτελούμε ακρογωνιαίο λίθο του ΕΣΥ, ήμασταν παρόντες ΧΘΕΣ, δίνουμε τον αγώνα μας ΣΗΜΕΡΑ και θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε και ΑΥΡΙΟ για να διασφαλίσουμε το πολύτιμο αγαθό της υγείας.

Είναι αλήθεια ότι δουλεύουμε μέσα στον πόνο και στο θάνατο, είναι αλήθεια. ότι οι βάρδιες μας εξαντλούν, είναι αλήθεια ότι σπάνια ακούμε έναν καλό λόγο, είναι αλήθεια ότι δεν αμοιβόμαστε καλά….

Αλλά… ακολουθώντας τα κελεύσματα της Φλωρένς Ναιτίνγκεηλ, προσπαθούμε καθημερινά να νικήσουμε για τους ασθενείς μας, να εξοστρακίσουμε τον αόρατο εχθρό, να βάλουμε το λιθαράκι μας για να επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές μας.

Βρεθήκαμε ξαφνικά σε έναν κόσμο που άλλαξε ραγδαία μέσα σε λίγες μέρες, εξαιτίας ενός ιού του CoViD19, σε μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία , που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της ασύμμετρης αυτής απειλής, σε μία Ευρώπη που αρνείται να ξυπνήσει από το λήθαργο της και να αντιδράσει γρήγορα.
Φίλες και φίλοι

Οι ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ οφείλουμε να κρατήσουμε, να μην τα παρατήσουμε, να κάνουμε το χρέος μας προς τον συνάνθρωπο και να χαρίσουμε την ελπίδα και το χαμόγελο στα χείλη των συνανθρώπων μας.

Κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός!!!

Κωστίκου Μαρία
ΤΕ Νοσηλεύτρια Msc PHd(c)
Πρόεδρος Συλλόγου Νοσηλευτών Πιερίας
Γ.Γ ΕΝΕ Μακεδονίας Θράκης

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα