ΑΠΟΨΗ

Αποχαιρετισμός στον φίλο και συναγωνιστή Μανώλη Γλέζο

Από τη Βοστώνη των Η.Π.Α, του Θεόφιλου Καμπερίδη

Με συγκίνηση αποχαιρετώ τον παλιό μου στενό φίλο και συναγωνιστή Μανώλη Γλέζο που έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή.Στην οικογένειά του και όσους συμπορεύτηκαν μαζί του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια. Ήταν ένας ήρωας, σύμβολο της Ελλάδας, σπουδαίος άνθρωπος και ασυμβίβαστος αγωνιστής. Θυμάμαι πως ενέπνευσε τον Πικάσο,την αναφορά σε αυτόν από τον Ντε Γκωλ,την επίσκεψη του στον Χρουτσεφ και τον Κάστρο κλπ. Με συγκινεί η αναφορά για το θάνατό του από το σύνολο του παγκόσμιου τύπου (Guardian , New York Times, Liberation κλπ), και ειδικά της Guardian που σχολιάζει ότι:”Στο πάνθεον των Ελλήνων πολιτικών που ξεχώρισαν για τη πυγμή τους, λίγοι έχουν ξεχωρίσει όσο ο Μανώλης Γλέζος”, την αναγνώριση από όλη τη σημερινή ελληνική πολιτική ηγεσία, το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο, του Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν κλπ.

Στη φωτογραφία, στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στην κεντρική πλατεία Λιτοχώρου ο Μανώλης Γλέζος – τότε βουλευτής του Ανδρέα Παπανδρέου – με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Καζακλάρη, τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Κατερίνης Κώστα Πουρνάρα, τον πρόεδρο της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Πιερίας Νίκο Παπανικολάου και τον πρώην βουλευτή της Ένωσης Κέντρου και πρώην δήμαρχο Κατερίνης Θεόφιλο Καμπερίδη. (Σημ.: Ο Μανώλης Γλέζος εκλέχτηκε πέντε φορές βουλευτής το 1951,το 1961, το 1981,το 1985 και το 2012, δυο φορές ευρωβουλευτής το 1984 και το 2014 και μια νομαρχιακός σύμβουλος το 2002.)

Κλείνοντας, θέλω να στείλω χαιρετισμούς σε όλους τους Πιεριείς συμπατριώτες μου και να τους ευχηθώ να ξεπεραστεί η φετινή “δύσκολη άνοιξη”.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα