ΑΠΟΨΗ

Να κλείσει άμεσα η πρόσβαση στον Όλυμπο

Επιτακτική είναι η ανάγκη να απαγορευτεί η πρόσβαση στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι δεκάδες οι ορειβάτες που επιλέγουν εξορμήσεις στο βουνό προκειμένου να ξεφύγουν από τον περιορισμό του σπιτιού και για να αποφύγουν το συνωστισμό και το συγχρωτισμό της πόλης…

Πρόκειται ωστόσο για εγκληματικό λάθος. Όχι μόνο γιατί είναι πολλές οι ομαδικές εξορμήσεις, γεγονός απαγορευτικό την περίοδο που διανύουμε αλλά και επικίνδυνο καθώς, ειδικά στον “κυκλοθυμικό” Όλυμπο πάντα, ακόμη και για τους πλέον έμπειρους, εγκυμονεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν τα χειρότερα και ακριβώς επειδή ο κρατικός μηχανισμός είναι σε αυτή τη χρονική συγκυρία “στημένος” για να αντιμετωπίσει τον σκόπελο του κορωνοϊού, είναι αδήριτη η ανάγκη να αποκλειστούν δραστηριότητες που θα μπορούσαν να επιφορτίσουν τα σώματα ασφαλείας και τους υγειονομικούς με πρόσθετα βάρη.

Η πρωτοβουλία εκ μέρους του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και των συναρμόδιων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρέπει να ληφθεί ΑΜΕΣΑ στην κατεύθυνση της πρόληψης ατυχημάτων και του καθολικού συνθήματος: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!

Από τον πρώτο χαρακτηρισμένο Εθνικό Δρυμό της χώρας μας, συμβολικά, πρέπει να ξεκινήσουν τα μέτρα απαγόρευσης πρόσβασης στο βουνό ώστε να εφαρμοστούν και για τους υπόλοιπους.

Με την ευχή η πολιτεία να λάβει άμεσα τα μέτρα που πρέπει.

Ελίνα Διαμαντοπούλου

Γιάννης Παπαζαχαρίας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας