ΑΠΟΨΗ

Μητσοτάκης | Αποφασιστικός απέναντι στα ημίμετρα της Εκκλησίας

Με ένα tweet στις 10:43μμ και λίγο μετά την “ηξεις αφήξεις” απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του αποφασίζοντας την οριστική αναστολή λειτουργίας όλων των εκκλησιών.

Έκανε δηλαδή αυτό που είχε την ευκαιρία να κάνει από μόνη της η Εκκλησία της Ελλάδος, δια μέσου της ΔΙΣ, αλλά δεν τον τόλμησε ή δεν το ήθελε.

Το tweet του Πρωθυπουργού λίγο μετά τη “χλιαρή” απόφαση της ΔΙΣ

Δυστυχώς στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ημίμετρα. Και σε κάθε περίπτωση την αποφασιστικότητα και τα άμεσα αντανακλαστικά που έδειξε το Κράτος, όπως και την προσπάθεια που καταβάλλει ο καθένας και η καθεμιά μας, θα ήταν άδικο να τη δυναμιτίσει ο οποιοσδήποτε φοβάται να πάρει δραστικές αποφάσεις ή αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Οι συνθήκες απαιτούν αποφασιστικότητα την οποία αποδεικνύεται ότι διαθέτει ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Το μήνυμα που εκπέμπει η απόφαση αυτή είναι ότι η Πατρίδα μας χρειάζεται όλους. Με πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στις κατευθύνσεις των επιστημόνων.

Δανείζομαι τα λόγια του ίδιου του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που έλεγε πριν από λίγες μέρες ότι “η Εκκλησία μας όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αγαπά και για όλους προσεύχεται. Ούτε μετρητή πίστης διαθέτει, ούτε οι κληρικοί μας τηρούν “παρουσιολόγιο” στους Ιερούς Ναούς. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν και ενεργούν σε πνεύμα ελευθερίας του προσώπου, διαθέτοντας, ταυτόχρονα, ανεπτυγμένο το αίσθημα τόσο της εθνικής όσο και της ατομικής ευθύνης».

Κι εμείς Μακαριώτατε, ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες, δεν διαθέτουμε μετρητή ανευθυνότητας όσων στέκονται “χλιαροί” απέναντι σε έναν φονικό ιο και μάλιστα όσο οι υπόλοιποι παραμένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας.

Το κάλεσμα είναι ένα και πρέπει να είναι κοινό από όλους και προς όλους: Μένουμε Σπίτι!

About the author

Ελίνα Διαμαντόπουλου

Η Ελίνα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη.
Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε αθλητική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας. Θα συνεχίσει θα εργάζεται σε αθλητικά έντυπα, αθλητικά ραδιόφωνα και γραφεία Τύπου στη Θεσσαλονίκη για περίπου μία δεκαετία.
Το 2008 επιστρέφει στην Κατερίνη όπου δημιουργεί την οικογένειά της και συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο και την τηλεόραση. Σήμερα εργάζεται ως ανταποκρίτρια της TV100 στην Πιερία, ενώ παρουσιαζει την εκπομπή “Καθημερινά” που προβάλλεται Δευτέρα με Παρασκευή στις 16:00, στη DION τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας
Αγαπημένα της θέματα όσα αφορούν τον πολιτισμό, όχι μόνο γιατί σχετίζονται με τις σπουδές της αλλά κυρίως γιατί θεωρεί ότι στα θέματα του πολιτισμού “κρύβονται” οι σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής μας αλλά και γιατί κάθε θέμα, όπως η ίδια λέει, έχει με έναν διαφορετικό τρόπο και μία πολιτισμική διάσταση. Οι ανησυχίες της αυτές γύρω από τα θέματα του πολιτισμού την οδήγησαν σε πιο εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα σχετικά με τη διοίκηση των πολιτισμικών μονάδων....
Είναι παντρεμένη με το Χάρη και είναι μητέρα της Όλγας και του Γιώργου.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα