ΑΠΟΨΗ

Ρε χαβαλέδες τι δεν καταλαβαίνετε;

Πρέπει να μας επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας ( ; )

Τρέμω στην ιδέα – και μόνο –  αν όλο αυτό το σκηνικό που επικρατεί στην γειτονική Ιταλία ξεκινούσε από την Ελλάδα.

Η κατάσταση είναι δύσκολη. Αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από την πλειονότητα των πολιτών. Λόγω του γεγονότος πως τα κρεβάτια εντατικής και ειδικών θαλάμων που έχουμε στην χώρα μας είναι λίγα, πρέπει να καθυστερήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάπλωση του κοροναϊού. Σε διαφορετική περίπτωση και βλέποντας το τι γίνεται σε άλλες χώρες, πολύ περισσότερο οργανωμένες και προηγμένες στο σύστημα υγείας, θα φτάσουμε στο σημείο να πεθαίνουν οι άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους επειδή το σύστημα υγείας της Ελλάδας δεν θα μπορεί να τους εξυπηρετήσει.

Για τον λόγο αυτό παίρνονται όλα τα μέτρα, για τον λόγο αυτό μας ζητήθηκε να κάτσουμε σπίτι. Να βάλουμε επιτέλους το ΕΜΕΙΣ πάνω από το ΕΓΩ!

Εμείς τι κάναμε; Αυτό που λέει και ο Γεωργίου: «Ο κλασσικός, ο μαλάκας, ο Έλληνας…». «Πήραμε» τις παραλίες και τα βουνά γιατί ο καθαρός αέρας θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε – λέει – τον ιό. Και άρχισαν και άλλα γραφικά του στυλ: «Τον Όλυμπο τον φυλάνε οι Θεοί και δεν έχουμε ανάγκη…». Έχει ιερά βουνά στην Ιαπωνία, στην Κίνα και στην Ιταλία να χαζέψεις… Χιλιάδες οι νεκρόσακοι στους πρόποδές τους…

Και παραλίες έχει πιο ωραίες η Ιταλία, από την Χαλκιδική, τον Πλαταμώνα και τους Πόρρους. Οι παραλίες της όμως σήμερα είναι άδειες, επειδή την κρίσιμη στιγμή δεν άκουσαν τους αρμόδιους. Όπως ακριβώς κι εμείς. Λες και μας είπαν ΜΗΝ κάθεστε στο σπίτι. Η Χαλκιδική βούλιαξε από κόσμο και καρεκλάκια στις παραλίες όπως και οι Πόρροι με τον Πλαταμώνα. Εκτός κι αν αυτά τα κάνουμε για να δείξουμε αντίσταση στις αρχές ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να κατέβασε ο αρρωστημένος νους κάποιων…

Και κάτι ακόμα, που δεν έχει να κάνει με την Θεία Κοινωνία, η εκκλησία μας τί ακριβώς περιμένει; Να αρρωστήσει κανένας παπάς ή κανένας νεωκόρος; Οι εκκλησίες δεν κλείνουν, δεν έκλεισαν ούτε επί τουρκοκρατίας, οι ιερείς θα τελέσουν κανονικά τις λειτουργίες. Οι κατά τόπους Μητροπόλεις έχουν την υλικοτεχνική υποδομή να τις μεταδώσουν μέσω διαδικτύου για τους πιστούς.

Αυτές τις ημέρες δεν κρίνεται η πίστη μας, προέχει η δημόσια υγεία! Ας το καταλάβουμε όλοι αυτό, ειδικά οι ηλικιωμένοι!

Λοιπόν τα πράγματα είναι σοβαρά. Η μη διασπορά του ιού είναι θέμα όλων μας και του καθένα προσωπικά. Καθήστε στο σπίτι. Κάντε προσευχή ή διαλογισμό, παίξτε παιχνίδια και μιλήστε με τους δικούς σας. Μείνετε μακριά από τους ηλικιωμένους. Κρατήστε τα παιδιά μακριά από τους παππούδες.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα χρειαστούν θυσίες ακόμα μεγαλύτερες.

Βραχυπρόθεσμα μπορεί να είμαστε απαισιόδοξοι και φοβισμένοι, μακροπρόθεσμα όμως η επιστήμη θα τα καταφέρει. Ας συμφωνήσουμε σε αυτό και ας κόψουμε την πλάκα.

Ούτε μια γριπούλα είναι ο κοροναϊός, ούτε διακρίσεις κάνει. #μένουμεσπίτι

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα