ΑΠΟΨΗ

Δεν σας ζήτησε κανείς να κοινωνήσετε με το ζόρι!

Περί Θείας Κοινωνίας και Κοροναϊού

Ο στόχος του άρθρου αυτού δεν είναι να καταγραφεί ως επιστημονική άποψη. Έχει να κάνει με τις αντιδράσεις όλων αυτών που δημόσια εκφράζουν λόγο περί της Θείας Κοινωνίας και της μετάδοσης του κοροναϊού.

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ελλάδα, πολλά είναι τα μέσα που αναπαράγουν βίντεο ενός youtuber που φέρεται να τηλεφώνησε στον ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) και ρώτησε τί συμβαίνει στην περίπτωση που θέλει κάποιος να μεταλάβει; Αν αυτό είναι ασφαλές.

Στο βίντεο φαίνεται πως ο υπάλληλος του ΕΟΔΥ του απαντά πως είναι ασφαλής η Θεία Κοινωνία.

Από εκείνη την στιγμή και μετά, βγήκαν πολλοί και λένε διάφορα…
Το βρήκαν ως μία ακόμη ευκαιρία να δείξουν τον κομπλεξισμό τους ενάντια στην πίστη των Ορθοδόξων Χριστιανών και στα ήθη και τα έθιμα της κοινωνίας μας. Λες και τους τράβηξε κάποιος από το μανίκι και τους οδήγησε με το ζόρι να κοινωνήσουν.

Οι απόψεις επί του θέματος είναι πολλές, πρόκειται παράλληλα για ένα αυστηρά προσωπικό θέμα.

Μια ενδιαφέρουσα άποψη που αξίζει την προσοχή όλων και διατυπώνεται από πολλούς χημικούς αλλά και από Θεολόγους είναι η εξής:  Το κρασί είναι αντισηπτικό, ειδικά το κεκραμένο (δηλαδή το αραιωμένο με νερό).

Σε μια χώρα που ασχολείται με την οινοποιία θα έπρεπε να είναι γνωστή η αντισηπτική λειτουργία του οίνου.  Πριν από εκατοντάδες χρόνια (χρονολογικά στο σημείο της διάδοσης της απόσταξής του), το κρασί αποτελούσε ένα από τα πιο ισχυρά αντισηπτικά. Οι αρχαίοι Έλληνες έπλεναν τις πληγές τους με αυτό και τους νεκρούς τους. Επίσης αποτέλεσε ένα αποστειρωτικό μέσω και για τους άνδρες αλλά και για τις γυναίκες.

Κλείνοντας τονίζω ξανά πως το άρθρο δεν είναι επιστημονικό, αποτελεί όμως απάντηση σε όλους αυτούς που σπείρουν τον πανικό στοχοποιώντας την Ορθόδοξη Πίστη.

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας