ΑΠΟΨΗ

Έφτασε η ώρα να ζήσουμε ξανά μια περίοδο άνθισης του πανπιερικού μπάσκετ;

Πριν χρόνια η Κατερίνη ήταν και μπασκετομάνα με τον Πιερικό στην Α΄ Εθνική το 1982 (Χελιδώνη, Πετρίδη, Βαφείδη, Χοτοκουρίδη, Παπαπέτρου, Νάστο, Καλαντίδη, Γκοτζαμάνη, Μπουμπουλέντρα και τον Μιχαηλίδη. Στη συνέχεια με τον Διεθνή Γ. Χρυσανθόπουλο σε Πιερικό, ΠαναθηναΪκό και Άρη κλπ. Για εκείνη την εποχή αυτά ήταν ονόματα θρύλοι για τον αθλητισμό της Κατερίνης και τον Πιερικό. Προπονητής τότε ήταν ο Γιώργος Αντωνακόπουλος. Έφορος και «Πατριάρχης» του Πιερικού μπάσκετ, ο Αλέκος Τσιώτσιος).

Ήρθαν όμως τα πέτρινα μπασκετικά χρόνια και σχεδόν όλα έσβησαν.

Όμως τα τελευταία χρόνια άρχισε το Πιερικό μπασκετικό άθλημα να αναδύεται από την τέφρα του. Έτσι έχουμε τη συνένωση του Πιερικού Αρχέλαου, την εμφάνιση μιας νέας μπασκετικής δύναμης της ΑΓΕΠ και ακολουθούν, οι Βαφύρας, Πάνθηρες, Βατανιακός, ΑΚΕΠ, Λεπτοκαρυά, Αιγίνιο, Λιτόχωρο κλπ. εκτιμάται ότι περίπου 1000 μικροί μαθητές γυμνασίου και λυκείου ασχολούνται με το μπάσκετ. Στα αρνητικά είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τη σκληρότητα και «μερικούς» τραυματισμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, τα περίεργα και ακατανόητα φαλτσοσφυρίγματα και μια σειρά από άλλες συνδικαλιστικές γκρίνιες.

Ήρθε λοιπόν κατά τη γνώμη μας η ώρα, ο Δήμαρχος να ασχοληθεί όπως και ο ίδιος προανέφερε με τα γήπεδα, ο δε κομισάριος της FIFA Γ. Τανατζής, με τα συνδικαλιστικά της διαιτησίας έτσι ώστε σε λίγο καιρό να ζήσουμε ξανά μια περίοδο άνθισης του πανπιερικού μπάσκετ.

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας