ΑΠΟΨΗ

Στον τουρισμό χρειάζονται συνέργειες και συνεργασίες και όχι απομονωτισμός

Κουκοδήμος: “Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το πρόγραμμα που “τρέχει” η Περιφέρεια και αυτό το μεταφέραμε και στον κ. Τζιτζικώστα” – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: “Πρώτη σε επισκεψιμότητα σε επίπεδο αφίξεων αναδείχθηκε το 2018 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”

Στο Δήμο Κατερίνης ζουν το όνειρό τους!

Θέλουν μόνοι τους, αυτόνομοι και χωρίς την συνεργασία κανενός (Π.Ε. Πιερίας, Π.Κ.Μ., Όμορους δήμους) να βάλουν στον τουριστικό χάρτη την Κατερίνη (τον δήμο Κατερίνης) ως προορισμό.

Για τον λόγο αυτό και ενέκριναν κονδύλι ύψους 100 χιλιάδων ευρώ ώστε να συμμετέχουν σε εκθέσεις, να κάνουν τις απαραίτητες δράσεις και άλλα.

Ως φιλόδοξο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το σχέδιο μιας και η Κατερίνη είναι η πρωτεύουσα του νομού Πιερίας χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο να επιδείξει ώστε να χαρακτηριστεί προορισμός πόλης.

Είναι άλλο πράγμα να δηλώνεις δυσαρεστημένος από το τουριστικό προϊόν που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «πλασάρει» στην τουριστική αγορά και άλλο πράμα να λες κάνω το δικό μου και τραβάω το δρόμο μου.

Αυτό που ο δήμος Κατερίνης θα μπορούσε να κάνει είναι να συνεργαστεί με την Π.Κ.Μ. ώστε να καταφέρει να συμμετέχει σε όσο το δυνατόν περισσότερες δράσεις της Περιφερείας. Να προτείνει και να εντάξει δράσεις του στο τουριστικό πρόγραμμα ώστε το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας να σφύζει από Κατερίνη.

Είναι προφανές πως ο αρχικός ενθουσιασμός από την ανάληψη της εξουσίας, θα κοπάσει. Οι κυβερνώντες το δήμο Κατερίνης θα αντιληφθούν σύντομα πως το εγχείρημά τους θα πέσει στο κενό.

Στον τουρισμό χρειάζονται συνέργειες και συνεργασίες και όχι απομονωτισμός.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), από το 2016 έως το 2018, παρατηρήθηκε αύξηση 22% στις διεθνείς αφίξεις και 35% στις εισπράξεις (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). Σε επίπεδο διανυκτερεύσεων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι δεύτερη μετά το Νότιο Αιγαίο και σε επίπεδο εισπράξεων τέταρτη.

Υπάρχουν πόλεις ανά τον κόσμο που προβάλλονται μόνες τους τουριστικά, μα έχουν υποδομές και ιδιαίτερη θέση. Λιμάνια, αεροδρόμια, συνεδριακά κέντρα, εμβληματικά κτίρια, ιστορία και πολλά άλλα.

Συγχωρήστε με, αλλά η Κατερίνη δεν έχει κάτι ιδιαίτερο που να την κάνει ελκυστική. Δεν έχει τίποτα παραπάνω από μια τυπική ελληνική πόλη της επαρχίας.

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας