ΑΠΟΨΗ

Όταν η κυρία Κεραμέως… γοητεύεται από τους… ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Υποτίθεται ότι στη ΝΔ, με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε ιδρυθεί ένα Μητρώο Στελεχών.

Τα στελέχη εκείνα αξιολογήθηκαν και θα αποτελούσαν την δεξαμενή από την οποία θα στελέχωνε η ΝΔ τις κυβερνητικές θέσεις, όταν με το καλό κέρδιζε την εξουσία.

Όμως, την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως την …γοητεύουν οι αγωνιστές της Αριστεράς για να στελεχώνει καίριες θέσεις στο υπουργείο που της ανέθεσαν.

Σιγά μην ασχοληθεί με το…Μητρώο Στελεχών!!!

Διαβάζω στην «Καθημερινή»:

«Πολλαπλά μηνύματα προς τους εκπαιδευτικούς, την κοινωνία αλλά και το κόμμα της, στέλνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επιλέγοντας για προβεβλημένες θέσεις του υπουργείου άτομα που δεν έχουν σχέση με το κόμμα της Ν.Δ. ενώ η πολιτική τους διαδρομή έχει διανυθεί σε κομματισμούς μηχανισμούς της Αριστεράς.

Πρόκειται για τον κ. Γιάννη Αντωνίου που τοποθετήθηκε στην ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τον κ. Ορέστη Καλογήρου στην προεδρία του ΔΟΑΤΑΠ και για τον κ. Περικλή Μήτκα, ο οποίος είναι ο πρώτος πρόεδρος της νεοσύστατης Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Θέσεις ιδιαίτερα κρίσιμες, με δεδομένο ότι θα σχεδιαστούν νέα προγράμματα σπουδών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα αναμορφωθεί το πλαίσιο ακαδημαϊκής αναγνώρισης των πτυχίων ΑΕΙ του εξωτερικού, με στόχο και τη διευκόλυνση της προσέλκυσης ξένων φοιτητών , και θα γίνει αξιολόγηση των ΑΕΙ σε συνδυασμό με ένα νέο σύστημα χρηματοδότησής τους.

Ειδικότερα, ο κ. Αντωνίου –φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση– έχει μακρά διαδρομή στην Αριστερά, η οποία ξεκίνησε από τη συμμετοχή του στο ΚΚΕ  έως το 1983, όταν και διεγράφη…….

Ο κ. Αντωνίου ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του Συνασπισμού το 1989 από όπου αποχώρησε, ενώ ήταν επίσης εκ των ιδρυτικών μελών της ΔΗΜΑΡ (μετείχε στην εκτελεστική γραμματεία) όπου έμεινε έως το 2013…..

Η ΔΗΜΑΡ ήταν ο τελευταίος πολιτικός σταθμός του Ορέστη Καλογήρου –καθηγητής Φυσικής στο ΑΠΘ–, ο οποίος έχει θητεύσει στα νιάτα του στην Αριστερά· εν προκειμένω έως το 1987 στον «Ρήγα», τη νεολαία του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Τέλος, η πορεία του  κ. Μήτκα –καθηγητής στο Η/Υ ΑΠΘ, και τέως πρύτανης του Ιδρύματος– χωρίς να συνδεθεί άμεσα με κάποιο κόμμα, τοποθετείται στον χώρο του πολιτικού κέντρου……

Μιλώντας στην «Κ» για το θέμα, η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι «οι προτάσεις μας υποβλήθηκαν κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, συζητήσεων με τους αρμόδιους φορείς και καταγραφής αναγκών και προκλήσεων που θα κληθούν οι νέες διοικήσεις να αντιμετωπίσουν. Επιλέξαμε αξιοκρατικά, ανθρώπους εξαιρετικά ικανούς, εκείνους που μπορούν με γνώση και εμπειρία να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις υψηλές απαιτήσεις των καίριων αυτών φορέων. Με νέα νοοτροπία, νέο πνεύμα, πέρα και πάνω από κόμματα»

Θα είχε ενδιαφέρον να μας πεί η κυρία Κεραμέως  μεταξύ ποίων άλλων υποψηφίων, επελέγησαν οι ανωτέρω …άριστοι;

logo podas

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Βρίσκεται πίσω από πολλές προεκλογικές εκστρατείες. Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας