ΑΠΟΨΗ

Αν ο Κυριάκος θέλει να κάνει χαρακίρι, μπορεί να υποδείξει τον Βενιζέλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Στα σοβαρά τώρα, πιστεύει κανένας ότι ο πολυπράγμων Βαγγέλης Βενιζέλος, με τον ακράτητο εγωϊσμό και την τάση να εκφέρει γνώμη επί παντός επιστητού, θα μπορούσε ποτέ να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Όταν το μόνο επίτευγμά του είναι ότι κατάφερε να εξαϋλώσει το ΠΑΣΟΚ και με το PSI  να πετσοκόψει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και ακόμα ακούν το όνομά του οι συνταξιούχοι και τους ανεβαίνει η πίεση; Στο «ρεπερτόριο» του έχει ακόμα πολλές ανάλογες επιτυχίες. Να όπως τότε που ξέχασε το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ στο συρτάρι του γραφείου του ή τότε που εμπνεύστηκε το μόνιμο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και τότε που από το βήμα της Βουλής ζητούσε από όλους να πούνε συγγνώμη στον αθώο Άκη Τσοχατζόπουλο! Και πόσα ακόμα….   

Πέρα από τους γραφικούς καρναβαλιστές του twitter και κάτι αστέρια που μάζεψε ο Κυριάκος στη Ν.Δ. από ανύπαρκτα κόμματα και μεταγραφές, πρόσθεσε σε αυτούς και κάποιους, κατά περίσταση, νεοδημοκράτες που τους αρέσει να ακούνε τις μπουρδολογίες του πρώην «βουλιμικού» συγκυβερνήτη, ελάχιστοι μένουν πλέον να αναφερθούν που θα ήθελαν να δούνε τον Βαγγέλη στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.  

Τον άνθρωπο που η Φώφη δεν θεώρησε άξιο να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ και διεσύρθη εκλογικά – και πολιτικά – όταν ο λαός της εκλογικής του περιφέρειας τον κατέταξε κάτω από τον Βασίλη Λεβέντη, θα τον ψηφίσουν για το ύπατο Πολιτειακό αξίωμα της χώρας; Ε, ας προτείνουν και τον Βασίλη Λεβέντη! Μεγαλύτερη πολιτική επιρροή στην ελληνική κοινωνία έχει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης – που συμπληρώνει σήμερα 4 χρόνια στο τιμόνι της γαλάζιας παράταξης – και η Νέα Δημοκρατία, δεν θα απολαμβάνουν πάντα αυτά τα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας.

Καθώς θα περνάει ο χρόνος θα έρθουν και δοκιμασίες.

Η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για τα εθνικά θέματα, ενώ η χώρα και το πολιτικό σύστημα πρέπει να περάσουν και από την δοκιμασία της απλής αναλογικής.

Θα ήθελε, πραγματικά, ο Κυριάκος να έχει έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας εκτός…ελέγχου;

Γιατί, ας μην κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους, ο Μπένι δεν θα καθίσει να υπογράφει διατάγματα και νόμους!

Θα μιλάει! Θα μιλάει και θα ξαναμιλάει, χωρίς απαραίτητα να λέει και κάτι! Θα διατυπώνει και άποψη για όλα! Ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα κάνει την Προεδρία της Δημοκρατίας, πόλο εξουσίας!

Αλήθεια, ποιες θα ήταν οι πιθανότητες εκλογής του Βενιζέλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας εάν ψήφιζε ο λαός;

2 Comments

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

  • Ρηχό και επιπόλαιο άρθρο. Καλό θα ήταν να προτείνατε και εσείς κάποιο πιθανό όνομα πέρα απο την εκ του ασφαλούς και απαρχαιωμένου τύπου κριτική και χαρακτηρισμούς.

    • Καλό θα ήταν να μας προτείνετε εσείς τους λόγους για τους οποίους θέλετε να είναι ο Βενιζέλος ΠτΔ, πριν – ρηχά και επιπόλαια – κρίνεται το άρθρο.