ΑΠΟΨΗ

Η Ντόρα Μπακογιάννη ως κήρυκας του επώδυνου συμβιβασμού με την Τουρκία;

Όποιο κανάλι κι αν επιλέξεις να δεις αυτές τις ημέρες, πέφτεις πάνω στην Ντόρα Μπακογιάννη. Για να μην πω για τα αγαπημένα της social media…

Υποψιάζομαι τους λόγους για τους οποίους την έχει πιάσει μια ακατάσχετη φλυαρία….

Οι απόψεις της γνωστές, τις έχουμε εμπεδώσει από τις επαναλήψεις των τελευταίων χρόνων. Μιλάμε για μια πολιτικό που από μόνη της έχει δηλώσει στο παρελθόν πως θα αποσυρθεί από την πολιτική. Τότε που μας απειλούσε πως αν το δημιούργημά της, η Δημοκρατική Συμμαχία αν δεν κάνω λάθος, δεν έμπαινε στη Βουλή θα αποχωρούσε από την πολιτική. Τελικά δεν μπήκε, μα η Ντόρα ακόμα εδώ είναι και συνεχίζει να μας λέει όλα αυτά για τα οποία αποδοκιμάστηκε από τον λαό. Σίγουρα πάσχει από ένα – κάποιο – σύνδρομο δικαίωσης (αυτής που δεν έρχεται ποτέ). Τόσο αυτή, όσο και οι οπαδοί της που δεν άφησαν κρατική ή δημοτική θέση, παρά τις νεοφιλελέ απόψεις τους περί δημοσίου.
Κι αν εκείνη την φορά που μας απείλησε πως θα αποχωρήσει, δεν το έκανε για το καλό της πατρίδας (τί άλλο;), είμαι περίεργος να μάθω γιατί στις τελευταίες εκλογές ήταν και πάλι υποψήφια, παρά τις πομπώδεις δηλώσεις του αδερφού της στα πλαίσια της καταπολέμησης της οικογενειοκρατίας, περί απόσυρσής της.

Περασμένα ξεχασμένα αυτά, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως η κυρία Μπακογιάννη εκφράζει μια πολιτική σχολή η οποία δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε.
Είναι αυτή η σχολή που δημιούργησε τον σημερινό Ερντογάν και την πολιτική του απέναντι στην χώρα μας.

Λόγω της διαδρομής που έχει αλλά και λόγω της οικογενειακής σχέσης με τον σημερινό Πρωθυπουργό, όλα αυτά τα κουραστικά που συνεχώς αναπαράγει, λαμβάνονται σοβαρά υπ ́όψιν στην Τουρκία.

Προφανώς και αυτό κάνει δυσκολότερη την κατάσταση τόσο για τον Υπουργό Εξωτερικών, όσο και για την Ελληνική Κυβέρνηση.

Εκτός κι αν αυτά που η κ. Μπακογιάννη λέει, αποτελούν σήμερα εθνική πολιτική. Οπότε καλό θα είναι να το ξέρουμε!

Έχω την εντύπωση όμως πως η κ. Μπακογιάννη δεν τα λέει από μόνη της. Είναι “κήρυκας” – όπως και ο Σημίτης που ξαφνικά εμφανίστηκε – του επερχόμενου και επώδυνου συμβιβασμού με την Τουρκία.

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας