ΑΠΟΨΗ

Το πολιτικό οξυγόνο των νέων ανθρώπων

Το πολιτικό οξυγόνο των νέων ανθρώπων, είναι πλέον αναγκαίο για το μέλλον. Η δημιουργική τους ματιά, η αντίληψη και οι προτάσεις μπορεί να μοιάζει άγουρη σε κάποιους φτασμένους στην πολιτική αλλά προσδίδει συμβουλευτικό τρόπος σκέψης.


Να ξεκαθαρίσω ότι με την φράση ‘’νέους ανθρώπους’’ δεν αναφέρομαι απλώς στα ηλικιακά χαρακτηριστικά. Στην πολιτική είναι απαραίτητη η ηλικιακή ισορροπία στη δομή του εκάστοτε πολιτικού πλαισίου. Η θέληση για προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο να αποτελεί αξίωση για την επιλογή πολιτικών προσώπων. Πίσω από τα νούμερα της ηλικίας πρέπει να βλέπουμε τους ανθρώπους. Δεν αρκεί ένας άνθρωπος να είναι νέος.
Οι νέοι μέσα στο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο της χώρας μας αισθάνονται απογοητευμένοι τόσο από το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσονται όσο και από την έλλειψη προοπτικής και ουσιαστικών λύσεων. Μέσω της ενεργούς συμμετοχής των νέων στα κοινά θα επέλθει η ανανέωση στο τόπο μας. Μόνο έτσι θα δούμε τον τόπο μας όπως του αξίζει.
Ένας τρόπος προσέγγισης και κατανόησης ζητημάτων που απασχολούν την νεολαία, θα μπορούσε να πραγματωθεί μέσα από την λειτουργία του θεσμού των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων Νεολαίας με σκοπό τη συμμετοχή των νέων στα κοινά.
Χρειάζεται θέληση, όραμα, γνώσεις και φρέσκιες ιδέες. Είναι αναγκαίο να προστεθούν νεανικές αντιλήψεις ώστε να πετύχουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση πολιτών, κοινωνίας, δικαιωμάτων, ανάπτυξης, ασφάλειας, πολιτισμού. Οι νέοι άνθρωποι να διεισδύσουν στον πυρήνα της τοπικής αλλά και περιφερειακής εξουσίας. Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να ακουστεί ένας σύγχρονος, κοινωνικός λόγος.
Στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών της, τόσο σε συλλογικές δράσεις όσο και στις αυτό-διοικητικές εκλογές με σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας, του διαλόγου και της αλληλεπίδρασης.

*Ο κ. Αγιαννίτης Βασίλειος είναι Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ» του Γιάννη Ντούμου. Είναι ο Πρόεδρος Εστίασης/Διασκέδασης Κατερίνης κι επιχειρηματίας της πόλης.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας