ΑΠΟΨΗ

katerini.gr | Ε όχι και 15 χιλιάρικα!

Μια τεχνική προσέγγιση της νέας (ιστο)σελίδας του Δήμου Κατερίνης

Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης (katerini.gr), που πληρώθηκε – με απευθείας ανάθεση – 14880 ευρώ με υπογραφή από τον αντιδήμαρχο κ. Τσαλό, είναι σε περιβάλλον WordPress. Το έγγραφο μπορείτε να το καταβάσετε από ΕΔΩ

Απόσπασμα από την απευθείας ανάθεση

Τι είναι το WordPress

To WordPress είναι η πιο δημοφιλής και η καλύτερη πλατφόρμα για να σχεδιάσετε το site σας ή το blog σας. Το WordPress είναι ένα απλό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ( CMS content management system ) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή οποιουδήποτε τύπου website.

Η κατασκευή μέσω Themes

Στο WordPress υπάρχουν κάποια έτοιμα θέματα (Themes) ή templates πάνω στα οποία ο κατασκευαστής “πατάει” ώστε να κατασκευάσει την σελίδα που του έχει από αυτά. Μάλιστα χωρίζονται σε κατηγορίες, ανάλογα με το περιεχόμενο της σελίδας που πρέπει να κατασκευαστεί.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα, θα διαπιστωθεί πως το έτοιμο θέμα, πάνω στο οποίο “πάτησε” ο κατασκευαστής, για να δημιουργήσει την (ιστο)σελίδα katerini.gr είναι το Pressville

Μάλιστα το συγκεκριμένο Theme έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες (ιστο)σελίδες όπως:

http://primariaocnamures.ro

https://www.newportvermont.org/

http://www.masthmysore.com/

Είναι προφανής η ομοιότητα με το νέο site του Δήμου Κατερίνης.

Το κόστος του Theme Pressville

Το κόστος στο Envanto – το μεγαλύτερο κατάστημα πώλησης Themes – είναι 64 δολάρια (57,74 ευρώ) για κάποιον που μπαίνει να αγοράσει για πρώτη φορά. Για τους εγγεγραμένους χρήστες είναι 49 δολάρια (44,21 ευρώ).

Από εκεί και πέρα πρέπει να πληρωθεί ο κατασκευαστής για τα κείμενα, την ανανέωση του site και την φιλοξενία. Υπηρεσίες που στο σύνολο δεν ξεπερνάνε τα 300 ευρώ τον χρόνο.

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα