ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χρήστος Τζιουβάρας: Το “Καλάθι”.. της Πιερίας

Του Χρήστου Τζιουβάρα*

Σύμφωνα με τους αναγνώστες του TripAdvisor (Traveller’s Choice) η Κρήτη κατατάχθηκε ο δεύτερος καλύτερος food προορισμός στον κόσμο για το 2023.


Η Κρήτη αποτελεί παράδειγμα και δείχνει τον δρόμο και σε άλλες περιοχές και Περιφέρειες της Ελλάδας και φυσικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Πιερία. Το καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων της Π.Κ.Μ. που ακούγαμε κάποτε φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί ως ιδέα από την Περιφέρεια, όμως η Περιφέρειά μας και η Πιερία συνεχίζουν να παράγουν τα δικά τους εκλεκτά προϊόντα και ας μένουν αναξιοποίητα.


Η Γαρίδα Πλαταμώνα – για την οποία πρόσφατα καταθέσαμε και ερώτηση, τα Μύδια Μακρυγιάλου, θαλασσινά κάθε είδους, το Ρύζι Αιγινίου, το Χοιρινό Βρίας, το Κοτόπουλο Εξοχής και Πιερίας γενικότερα, τα Μήλα και η Ρίγανη Μοσχοποτάμου, το Σταφύλι, το Κεράσι Κολινδρού και Ράχης, το Ακτινίδιο, το Κάστανο, τα Κηπευτικά, αποτελούν κάποια από τα προϊόντα που έχει το “Καλάθι”.. της Πιερίας και που μπορούν να αποτελούν τα συστατικά της δικής μας κουζίνας.
Μπράβο στην Κρήτη! Με συλλογικότητα και συντονισμένη δράση θα έπρεπε να επενδύουμε ανάλογα πάνω στο τουριστικό προϊόν και την ταυτότητα της περιοχής μας, που παράγει επιχειρηματικότητα, δημιουργεί υπεραξία και ενισχύει την οικονομία και την συνοχή του Νομού μας.
Μία δουλειά ξεκάθαρα της Περιφέρειας και της Αντιπεριφέρειας σε συνεργασία με τους Δήμους, που όμως δεν γίνεται.


*Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας
Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Κ.Μ.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα