ΑΠΟΨΗ

Ωραίος και ως Έλληνας!

Δεν έχω τις επιστημονικές γνώσεις να κρίνω τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ούτε είναι η δουλειά μου αυτή. Όμως η χρόνια ενασχόλησή μου με την δημοσιογραφία και την επικοινωνία μου έχει δώσει την δυνατότητα να συναναστρέφομαι με πολλούς ανθρώπους και έτσι απέκτησα μια εμπειρία στο να “διαβάζω” πρόσωπα και προσωπικότητες.

Με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα δεν γνωριζόμαστε, ίσως και ποτέ δεν θα γνωριστούμε από κοντά. Κατάλαβα όμως από την πρώτη στιγμή που τον είδα τηλεοπτικά πως πρόκειται για έναν άνθρωπο σεμνό που με ταπεινότητα κάνει τη δουλειά του. Στη συνέχεια άρχισα να τον “ψάχνω”. Πλούσιο βιογραφικό, ζηλευτό επιστημονικό έργο, πατέρας 7 παιδιών, λάτρης της βυζαντινής μουσικής και ψάλτης. Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία που βρίσκει κανείς με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο.

“Γιάννη, το σινάφι μας έχει κάτι κακό να πει για όλους. Για τον Τσιόδρα όμως κανείς”, μου είπε προ ημερών λοιμωξιολόγος. Στο δραματικό “διάγγελμα” της 21ης Μαρτίου 2020 προς τους Έλληνες ήταν συγκλονιστικός.

Σκληρός και ευγενής συνάμα. Ανθρώπινος και ο “κύριος καθηγητής”…

Κι αυτός ο κόμπος στο λαιμό, είν’ ο κόμπος όλων μας όταν σκεφτόμαστε τους πατεράδες και τους παππούδες μας που έφυγαν από τη ζωή και που έλιωσαν τα χέρια τους για να μας κάνουν ανθρώπους. Η ζωή τα έφερε έτσι και ο Σωτήρης Τσιόδρας μπήκε στην καθημερινότητά μας. “Κερδίσαμε έναν ωραίο Έλληνα” γράφει ένας φίλος μου Εβρίτης που οι δικοί του δοκιμάζονται στα σύνορα.

Ο Τσιόδρας ήρθε ως Ελπίδα στο βαθύ σκοτάδι της Πατρίδας μας. Ελπίδα για να φέρει το φως και να βγούμε νικητές από αυτήν την δύσκολη κατάσταση.

Να τον έχει ο Θεός καλά και να του δίνει κουράγιο και δύναμη.

Τις επόμενες ημέρες τα νέα που θα έρθουν δεν θα είναι καλά. Θα αρχίσει η αμφισβήτηση…

Είμαστε ικανοί ακόμα και αυτόν τον άνθρωπο να τον βγάλουμε άχρηστο.

Από σήμερα δηλώνω πως και στα πολύ δύσκολα που έρχονται, εγώ θα σταθώ δίπλα του για να νικήσει η ζωή τον θάνατο και το φως το σκοτάδι!

Η φράση που χρησιμοποίησε από το κείμενο του τεράστιου Οδυσσέα Ελύτη που δημοσιεύθηκε στο βιβλίο “Ανοιχτά Χαρτιά” (εκδ. Ίκαρος) σημαδεύει την προσπάθεια ενός Έθνους για να σταθεί όρθιο και να νικήσει: “… Να γιατί γράφω. Γιατί η Ποίηση αρχίζει από κει που την τελευταία λέξη δεν την έχει ο Θάνατος.

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
"Έκανε" ραδιόφωνο και ίσως ξανακάνει...
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Βρίσκεται πίσω από πολλές προεκλογικές εκστρατείες. Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο [email protected]

Add Comment

Click here to post a comment

Πρόσφατα άρθρα