ΑΠΟΨΗ

Μην ευτελίζετε άλλο τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε μια ασταμάτητη προσπάθεια ευτελισμού του θεσμού του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Το ”Προεδρευομένη”, φρόντισαν οι κυβερνήσεις της δεκαετίας του ’80 – κατά κύριο λόγο – να το καταστήσουν ως συμπληρωματικό, καθώς ανά τον χρόνο αφαίρεσαν βασικές αρμοδιότητες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό ουσιαστικά ευτέλισε τον θεσμό – και το πολίτευμα κατ’ επέκταση – καθιστώντας ουσιαστικά τον θεσμό ως διακοσμητικό στοιχείο.

Η θέληση των σημερινών κυβερνώντων να προτείνουν για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας γυναίκα δεν είναι κατ’ ανάγκην κακή. Δεν μπορεί να αποτελέσει ικανή και αναγκαία συνθήκη. Με την ίδια λογική θα μπορούσαμε την επόμενη φορά να προτείνουμε και έναν gay.

Η θέληση λοιπόν των κυβερνώντων να προτείνουν γυναίκα για τη θέση του ΠτΔ φτάνει στο να γίνεται εμμονή, μιας και τον τελευταίο καιρό ακούγονται τα ονόματα της Άννας Διαμαντοπούλου, της Μαρίας Δαμανάκη, της Άννας Ευθυμίου και άλλων «ορφανών θυγατέρων» του συστήματος Σημίτη. Από την γενικότερη εμμονή των κυβερνώντων να αξιοποιήσουν κάθε «ορφανό» της εποχής Σημίτη σε θέσεις ευθύνης, οδηγούμαστε στον εξευτελισμό και του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σας να μην έφταναν όλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες σκοπίμως διακινούνται και άλλα ονόματα, όπως αυτό της Ντόρα Μπακογιάννη, που μόνο καλό δεν κάνουν στην κυβερνώσα παράταξη. Δεν είναι δυνατόν για τον Κυριάκο, που ήρθε μεταξύ άλλων για να πατάξει την οικογενειοκρατία, να εγκαθιδρύσει τον πανμητσοτακισμό. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει…

About the author

Ioannis Papazacharias

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
"Έκανε" ραδιόφωνο και ίσως ξανακάνει...
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Βρίσκεται πίσω από πολλές προεκλογικές εκστρατείες. Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη

Add Comment

Click here to post a comment