ΑΠΟΨΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ

Για τον Σπύρο Ντάβανο

Οι άνθρωποι μπορεί να φεύγουν από τη ζωή, αφήνουν όμως το αποτύπωμά τους

Έψαξα στη βιβλιοθήκη μου να βρω το βιβλίο του Σπύρου Ντάβανου με τίτλο: “ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, Με Παράλληλη Ιστορική Αναδρομή”.

Πρόκειται για ένα θησαυρό και μια κατάθεση αγάπης προς το Λιτόχωρο και τον Όλυμπο.

Το αποτύπωμα του Σπύρου Ντάβανου είναι θετικό στην τοπική μας κοινωνία και άξιο αναφοράς για τους ερευνητές και για τις γενιές που έρχονται.

Έτσι, μέσα από τις αναφορές και την περαιτέρω διερεύνηση του αρχειακού υλικού που έχει η οικογένεια στην κατοχή της, η μνήμη του θα μείνει αιώνια.

Κι αυτό ο Σπύρος Ντάβανος το αξίζει!

(Το βιβλίο εκδόθηκε από το Δήμο Λιτοχώρου το 1998 και ανήκει στη σειρά μελέτες και έρευνες – Στο εξώφυλλό του έχει πίνακα του Χρ. Κυπαρισσά που απεικονίζει το ιστορικό πλατάνι, το Α’ δημ. Σχολείο και τον Άγιο Δημήτριο)

About the author

Ioannis Papazacharias

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
"Έκανε" ραδιόφωνο και ίσως ξανακάνει...
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Βρίσκεται πίσω από πολλές προεκλογικές εκστρατείες. Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη

Add Comment

Click here to post a comment