OFF THE RECORD

Μια ψύχρα την έχει…

Σπασμωδικές είναι οι κινήσεις από πλευράς του δημάρχου Κατερίνης μετά την ομολογουμένως μεγάλη συγκέντρωση του Γιάννη Ντούμου στην Εκάβη.

Ξεπερνώ το γεγονός της απόσυρσης σχετικών αναρτήσεων με τη συγκέντρωση Ντούμου σε φιλικά μέσα και επίσης αφήνω στην άκρη τις φήμες περί έκτακτης σύσκεψης της δημοτικής ομάδας του δημάρχου Κατερίνης χθες.

Μένω όμως στο γεγονός ότι φίλες και φίλοι του δημάρχου Κατερίνης διακινούν στα social media αναρτήσεις από τον έντυπο τύπο του Σ/Κ (αυτού ή του προηγούμενου δεν έχει σημασία)  στις οποίες αναφέρεται ότι ο Κώστας Κουκοδήμος θα πάρει το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Δηλαδή θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στηριζόμενος επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία.

Πέρα του ότι τέτοια δημοσιεύματα είναι ριψοκίνδυνα, η διακίνησή τους φαντάζει πέρα για πέρα εκτός πραγματικότητας. Είναι δυνατόν σήμερα, ο δήμαρχος Κατερίνης που συνδιοικεί το δήμο Κατερίνης με τον πασόκο Νταντάμη και που “εκμεταλλεύτηκε” το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για να βγει δήμαρχος, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έβγαινε ΠΟΤέ, να θεωρεί ότι θα στηριχθεί επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία;

Κι αν όντως όλα αυτά έχουν μια βάση αλήθειας, ο Πρωθυπουργός που ήταν προχθές εδώ δεν θα έδειχνε μια κάποια στήριξη στο δήμαρχο Κατερίνης; Απεναντίας δεν πέρασε ούτε από έξω από το δημαρχείο και επέλεξε να στήσει την ομιλία του, αρκετά μακρύτερα από το δημαρχιακό μέγαρο – και συγκεκριμένα κάτω από το γραφείο του Ντούμου. Προφανώς και αυτό είναι ένα τυχαίο γεγονός, δεν είναι όμως τυχαίο γεγονός ο Πρωθυπουργός να επισκέπτεται την πόλη του κομματικού του στελέχους και επίδοξου υποψηφίου δημάρχου – με το χρίσμα της ΝΔ όπως διαδίδεται – και να μην τον επισκέπτεται στο δημαρχείο… Την ίδια μέρα μάλιστα, στο Αιγίνιο, ο Πρωθυπουργός ζήτησε να δει το δήμαρχο Μανώλα στο γραφείο του. Όπως και να έχει, τετοιου είδους κινήσεις, έναν συμβολισμό τον έχουν.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως το γεγονός ότι μια κάποια αντίδραση πρέπει να υπάρξει για τη μεγάλη συγκέντρωση Ντούμου, αλλά αυτή η αντίδραση είναι επικοινωνιακά τουλάχιστον ερασιτεχνική.

Από την άλλη ο Ντούμος στην 20λεπτη ομιλία του δεν αναφέρθηκε καν στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. Ούτε ανέφερε το όνομα του δημάρχου. Μίλησε για το όραμά του, τις ιδέες του και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Η αλήθεια είναι ότι μετά τη συγκέντρωση, που είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε στην Εκάβη από το 2009 που μίλησε ως υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, αλλάζουν τα δεδομένα.

Ένας νέος αντίπαλος και μάλιστα δυνατός – κατά τα φαινόμενα – αντίπαλος είναι εδώ. Ένας άνθρωπος που προφανώς και δεν είναι πολιτικός αλλά την επαφή με τον κόσμο την έχει. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ομιλία του χαιρέτησε έναν προς έναν όλους τους παρευρισκόμενους διά χειραψίας και σε πολλές περιπτώσεις διά αγκαλιάς. Οι “υγιεινοί περίπατοι” – που κάποιοι φανταζόταν και διέδιδαν – ότι ο Κουκοδήμος θα κάνει ανήκουν πλέον στη σφαίρα της φαντασίας.

Αυτά και μια ψύχρα την έχει σήμερα…

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα