OFF THE RECORD

Μπέττυ Σκούφα | Αποφασισμένη και έτοιμη για την εκλογική μάχη

Μπέττυ Σκούφα | Αποφασισμένη και έτοιμη για την εκλογική μάχη

Η αλήθεια είναι ότι την βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πιερία, Μπέττυ Σκούφα, τη συναντάς σχεδόν σε κάθε εκδήλωση – δράση που δίνει το παρών εκπροσωπώντας επάξια τον πολιτικό της χώρο.

Από τις πρώτες κουβέντες μαζί της αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για άνθρωπο μορφωμένο και βαθιά φιλοσοφημένο (λόγω και των σπουδών της) που – παρόλο που ιδεολογικά μπορεί να σας χωρίζουν έτη φωτός – μπορείς να συζητήσεις άνετα. Παράλληλα ακούς με ικανοποίηση τις συγκινητικές αναφορές στον πατέρα της, τον αγώνα που δίνει δίπλα και μαζί με την κόρη της και το σεβασμό που δείχνει στους συνεργάτες της. Ξεχωριστή φαίνεται πως είναι η σχέση της με τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα αλλά και με πολλά από τα στελέχη “πρώτης γραμμής” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πολλοί ακόμα.

Η – γνωστή σε όλους με το μικρό της όνομα – Μπέττυ είναι βαθιά γνώστης των προβλημάτων του νομού και με συνεχείς ερωτήσεις – αναφορές στη Βουλή των Ελλήνων προσπαθεί να τα αναδείξει. Ποιος δεν θυμάται άλλωστε τις αναφορές στο έργο της από τον τότε υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και πολιτικό αντίπαλο Μάκη Βορίδη που από το βήμα της Βουλής εξήρε το ρόλο της στην ικανοποίηση των αιτημάτων των καστανοπαραγωγών της Πιερίας.

Παράλληλα ως άνθρωπος είναι ιδιαίτερα ευγενής. Η Μπέττυ Σκούφα γνωρίζει άριστα την πολιτική κατάσταση και την ανθρωπογεωγραφία του χώρου της (κεντρο)αριστεράς καθώς επί χρόνια έχει δουλέψει πάνω σε αυτά.

Στις επαφές της είναι γενικά μετρημένη. Οι “σύντροφοι” – υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι για αυτή συναγωνιστές στον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “για να απαλλάξει τη χώρα από το καθεστώς Μητσοτάκη”, όπως την ακούς να λέει σχεδόν παντού.

Όμως οι τυπικότητες μένουν στην άκρη όταν βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, της εργατιάς, του πρωτογενούς τομέα αλλά και σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Μαθαίνουμε ότι η Μπέττυ Σκούφα ετοιμάζεται πυρετωδώς για να δώσει τη μάχη του σταυρού στην Πιερία. Ιδιαίτερα δυναμικά και περισσότερο αποφασισμένη από κάθε άλλη φορά.

Θυμόμαστε ότι στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις δεν την υπολόγιζαν κάποιοι και πολύ. Αυτό λέγεται ότι συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα. Η σχέση όμως που έχει αναπτύξει η κ. Σκούφα με τον κόσμο είναι τέτοια που δεν μετριέται σε εντυπώσεις και κρίσεις τρίτων. Είναι τόσο άμεση η επικοινωνία “με τον λαό από όπου προέρχομαι”, όπως αρέσκεται να λέει, που της δίνει πάντα τη δυναμική για την πρωτιά που είναι και ο στόχος της .

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας